Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:18, 5. 2. 2015.

| Kultura

Sedam predstava na februarskom repertoaru Akademskog

Autor:M.VučićIzvor:Južne vesti
490x370-FT1P.jpg
Predstava "F.T.1P" najnovija na repertoaru Akademskog pozorišta

U toku februara, glumci Akademskog pozorišta odigraće pred niškom publikom 7 predstava, a zainteresovani će moći da pogledaju i prvu reprizu nove predstave "F.T.1P.".

U četvrtak 5. februara, publika će moći da uživa u predstavi “Intermezzo”, režiranu po motivima “1981 and 1986 One Man Show” glumca Rouana Atkinsona.

Monodrama Miodraga Karadžića “Prva bračna noć” u izvođenju glumca Andrije Stojkovića na repertoaru je u utorak 10. februara.

Jednočinka “F.T.1P” biće odigrana u četvrtak 12. februara. Ova predstava, koja daje satiričan pogled na srpsku administraciju, nedavno je imala svoju premijeru na sceni Akademskog pozorišta.

Predstava "Čudo u Šarganu" u režiji Mihaela Stošića, čija se radnja događa se na periferiji Beograda gde svraćaju "ljudi sa margine", biće izvedena u sredu 18. februara.

Stend Ap Serbie”, satirični kabare rađen prema pesmama i tekstovima Jovana Jovanovića Zmaja, publika će moći da pogleda u četvrtak 19. februara.

U utorak 24. februara glumci će odigrati predstavu “Mačor na usijanom limenom krovu”, koja na šaljiv način pokušava da ukaže na paradokse današnjice i društva koje od nepoželjnog pravi poželjno i obratno, kako se navodi u opisu predstave.

Poslednja na februarskom repertoaru Akademskog pozorišta je “Beogradska trilogija” po tekstu Biljane Srbljanović. Ova drama, kako stoji u sinopsisu, govori o problemima dijaspore prateći nekoliko grupa srpskih emigranata kroz Prag, Sidnej i Los Anđeles.

Sve predstave će biti odigrane od 21 sat na Kamernoj sceni Studentskog kulturnog centra.

Karte se mogu kupiti po ceni od 100 dinara svakog radnog dana od 9 do 15 sati u prostorijama SKC-a u Šumatovačkoj ulici bb, ili pred početak predstave.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: