Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:13, 24. 9. 2017.

| Kultura

Seka Sablić zatvorila jubilarni LIFFE

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
Seka Sablić nagrada
Zlatni lešnik Seki Sablić; Foto: JV/B. A.

U punoj sali Narodnog pozorišta u Leskovcu sinoć se publici poklonila ovogodišnja dobitnica Zlatnog lešnika, koji se na Leskovačkom festivalu filmske režije dodeljuje za najbolju žensku ulogu, Jelisaveta Seka Sablić, koja je, nakon svečane ceremonije dodele nagrada zatvorila festival.

Svečanoj dodeli prisustvovali su reditelji iz zemlje i regiona, a publika je s nestrpljenjem čekala dodelu nagrada, nakon koje je na daskama Leskovačkog pozorišta odigrana humoristična predstava “Đurologija”.

Imam čast da zatvorilm ovaj lepi festival, pa dogodine - rekla je Sablić.

Leskovačkoj publici i prisutnim rediteljima poklonila se i ovogodišnja dobitnica Gran pri “Živojin Žika Pavlović” Hana Jušić, koja je za nadahnuto orkestriranje stvaralačkim elementima u filmu “Ne gledaj mi u pijat”, na festivalu osvojila i žiri i publiku. Hana Jušić rediteljka "Ne gledaj mi u pijat" hrvatske rediteljke odneo gran pri festivala; Foto: JV/B. A.

Nagradu za najbolju režiju na jubilarnom festivalu uručio joj je slovenski reditelj i snimatelj i ovogodišnji član žirija Karpo Godina. Glavna nagrada uključuje i novčani deo koji iznosi 450.000 dinara i koji dodelju Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Hvala žiriju, velika je čast primiti nagradu za režiju od takvih ljudi - kazala je Jušić.

Drugu nagradu “Živojin Žika Pavlović”, dobio je reditelj Damjan Kozola za film “Noćno življenje”, a treća je otišla u ruke Bojana Vuletića, za ostvarenje “Rekvijem za gospođu J”. Zlatni lešnik za najbolju mušku ulogu dobio je makedonski glumac Martin Gjorgoski, za ulogu u filmu “Amok” reditelja Vardana Tozije.

Nagrada za najbolju produkciju dodeljena je filmu Danila i Radeta Šerbedžije “Oslobođenje Skoplja”, dok su specijalna priznanja dobili reditelji Igor Šterk, za filmsku priču “Pojdi z mano” i Alen Drljević za režiju filma “Muškarci ne plaču”.

Podsetimo, Leskovački internacionalni festival filmske režije LIFFE pokrenut je 2008. godine kako bi promovisao filmske stvaraoce sa prostora bivše Jugoslavije. Do sada je, prema rečima organizatora, prikazano više od 200 filmskih ostvarenja iz zemlje i regiona, koje je videlo blizu 40.000 posetilaca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: