Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:05, 23. 8. 2012.

| Kultura

Sjajan nastup Goblina i Bjesova

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
Bjesovi-i-Goblini-(8-of-26).JPG
Goblini; foto: Marko Pekić

Nastupom Bjesova i Goblina, Niš je još jednom dokazao da je prestonica panka. Sintezom pank bendova niška Banovina pokazala se kao izvanredan prostor za organizovanje rokenrol svirki.

Pred oko 700 ljudi, popularni Bjesovi i Goblini pokazali su svoje muzičko umeće. Vremenska uigranost oba benda prva je stvar koja je oduševila nišku publiku.

Bjesovi su pevajući svoje popularne hitove napravili uvertiru šabačkim pankerima koji su nakon nešto manje od godinu dana ponovo nastupili u Nišu.

- Zadovoljstvo mi je da nepunih godinu dana nakon našeg nastupa opet imamo prilike da na istom mestu Nišlijama pružimo veče za pamćenje. U Banovini se osećamo prihvaćeno i veliko nam je zadovoljstvo da opet sviramo ovde - izjavio je Golub, frontmen Goblina.

Ređajući hitove poput "Anja volim te", "U magnovenju" i "Daleki put" Goblini su Nišlijama pružili atmosferu za pamćenje. Iako je čitava manifestacija morala da završi do ponoći, izvođači i publika su se na pravi način snašli. Iskoristivši svoju snalažljivost u pomalo očekivanim vremenski ograničenim situacijama, muzički maheri su skladno uklopili svoje vreme sa očekivanjima publike.

Dvoipočasovna svirka u Banovini je na neki poseban način kupila publiku, iako su Nišlije već navikle na dobra izdanja ovih bendova

- U Banovini se uvek dobro provedemo, i imamo osećaj da zadovoljimo očekivanja publike. Naše svirke su uvek na čudan način prihvaćene u Nišu i uvek se trudimo da ostavimo što bolji utisak - rekao je Marinko, frontmen Bjesova neposredno pred koncert.

Goblini su poslednji put u Nišu nastupii 27-og avgusta 2011. godine kada su posle desetak godina imali ponovni susret sa niškom publikom, dok su Bjesovi nešto češće u kontaktu sa Nišlijama.

Bjesovi - Sve će se doznati (Niš)

Goblini - Ona (Koncert Niš)

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • mamba

    14:31 // 23. 8. 2012.

    Prestonica panka? 700 ljudi, poznaju samo najvece hitove oba benda, malo sam razocaran, malo mnogo. Bendovi su uradili super posao, ali publika veoma slabo. Bravo za njih 50-100 koji su doprineli da oba koncerta ne izgledaju tonske probe.

    • Aca

      23:25 // 23. 8. 2012.

      Ne razumem one ljude koji dođu na koncert i samo stoje i blenu.Takvih ima na svim koncertima i to ih ima previše. Ne umeju da se opuste i da uživaju.
      Nešto im fali u životu, ne znam šta, ali bi mogli malo da se potrude da se lepo provedu ako su već dali pare za kartu i da ne smetaju ostalima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: