Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:54, 27. 6. 2011.

| Kultura

Supergrupa na Nišvilu

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
Misko Plavi trio

NIŠ - Trio Miška Plavog, u kojem su još i klavijaturista Vasil Hadžimanov i bubnjar Srdjan Dunkić – Johny, sa specijalnim gostom za ovu priliku pevačicom Lenom Kovačević,  nastupiće na ovogodišnjem Nišvilu 13. avgusta.

Lider benda, multiinstrumentalista Miško Plavi, koji poslednjih godina gradi svetsku karijeru kao harmonikaš, pojavio se na novotalasnoj rock sceni još početkom osamdesetih kao gitarista, basista, klavijaturista, kompozitor, aranžer i producent sarađujući u više važnih bendova: Via Talas, D’Boys, Piloti, EKV.  Od 2000. godine, izvodeći solo program pod nazivom “Music Around the World” izređao je preko 150 koncerata u Japanu, gde je pre tri godine nastupao i sa svojim triom, kada je i objavio album “Istok ljubi zapad”. Napisao je muziku za više sdrpskih, francuskih i američkih filmova.

Vasil Hadžimanov jedan je od prvih diplomaca čuvene Berklle akademije sa ovih prostora, ali i jedan od najinventivnijih i najaktivnijih jazz i fusion muzičara. Nakon povratka u Srbiju osnovao je Vasil Hadžimanov bend – sastava koji je uspeo da kvalitetom stekne popularnost koja prevazilazi samo jazz krugove. Takođe, sve je aktivniji i kao autor filmske muzike.

Bubnjar Srđan Dunkić- Johnny, jedan od najtraženijih studijskih muzičara u zemlji karijeru je počeo već kao dvanaestogodišnjak, a nastupao je i snimao sa mnogim poznatim muzičarima i grupama (Bata Kovač, K2, Zana, Đorđe David, Dragoljub Đuričić i bend “Fuzzbox”…). Svirao je sa čuvenim Cosey Powell-om na njegovoj evropskoj turneji.

Balkan jazz

Specijalno za Nišville, gost trija biće Lena Kovačević koja je pažnju muzičke javnosti skrenula odlično primljenim albumom "Dobar dan za pevanje" (2009, producent Theodorom Yanni), inspirisanim džezom i muzikom Balkana. Diplomirala je džez pevanje na Muzičkom Konzervatorijumu u Amsterdamu. Nastupala je kao solista u projektu američkog basiste John-a Clayton-a (Dianne Krall, Nina Simone), uz Nigel Kennedy Quintet i Al Di Meola Band. Sa poznatim belgijskim producentom Buscemi-em (Blue Note), snimila je obradu naše tradicionalne pesme "Gusta mi magla padnala", koja će se naći na njegovom novom albumu, u izdanju muzičke kuće EMI.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: