Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:37, 10. 9. 2011.

| Kultura

Uspešno prvo veče Nisomnie

Autor:Srđan RadićIzvor:Južne vesti
nisomnia glavna slika
foto: Marko Pekić

U rovovima niške Tvrđave uspešno je završen prvi dan muzičkog festivala „Nisomnia 2011“. Nastupili su Plastic Sunday, Bokerini, Lollobrigida, Let 3 i Gramophonedzie.

Pred malobrojnom publikom, niškom bendu Plastic Sunday, koji je po izboru rok kritičara Pop Boks magazina svrstan u 10 najboljih novih bendova u 2010. godini, pripala je čast da otvori festival.

Lokalna podrška, pravi unikat domaće scene, Bojan Ilić Bokerini nastupio je u svom prepoznatljivom stilu. Majstorska igra reči, zamršenih misli i metafora je upravo prepoznatljiv pečat performansa i slem poezije Bokernija koji je sinoć viđen u rovovima Tvrđave.

Nakon kraće pauze, publika je je bila sve brojnija i atmosfera je polako počela da podseća na festivalsku, kako i dolikuje Nisomniji decenijskog staža.

Veoma dobro raspoloženi i razigrani, synthpop hrvatsko-slovenski bend Lollobrigida , već na samom početku zatalasali su masu ispod drvenog tvrđavskog mosta. Prvi put među Nišlijama, ali kako su Ida i Jernej rekli „Nadamo se ne i poslednji“, ostavili su dobar utisak, završivši nastup pesmom „Volim te“.

Nešto nakon ponoći, riječka grupa Let 3 pozdravila je Nišlije. Kontraverzni i uvek zanimljivi počeli su tvrdim zvukom i prepoznatljivim atraktivnim nastupom. Riječani su lako preneli energiju publici koja je sve više skakala i pevušila kako stare tako i nove hitove. Večer je dostigla kulminaciju kada je publika bez pratnje benda horski otpevala refren pesme „Dijete u vremenu“ nakon čega se frontmen Zoran Prlja Prodanović zahvalio prisutnima i nastavio sa „prženjem“ atmosfere, odmah zatim nastaviši sa popularnim „Riječke pičke“, „Profesor Jakov“...

Prostor niških rovova je polako počeo da se prazni, dok su ostajali uglavnom priklonici elektronskog zvuka. Ovogodišnji jedini predstavnik je Marko Milićević poznatiji kao Gramophodzie, koji je nakon 2 sata posle ponoći svojim odličnim DJ setom zatvorio prvo veče Nisomnie.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    16:13 // 12. 9. 2011.

    Stvarno je interesantno posmatrati muvachinu sa Nisomnijom od strane koalicije koju cine umetnicki direktori, savet festivala i NKC,

    Famozni DJ Bobi je prosle godine bio umetnicki direktor i ostao je upamcen po tome sto pojedine grupe nisu isplacene. Ove godine nije bio umetnicki direktor, ali je zato prodavao pice na festivalu :-)))) J@#e lud zbunjenog :-) Verovatno ce iduce godine pice prodavati Bata Zlatkovic(ovogodisnji umetnicki direktor):-) Neko tu debelo muva. Ili direktor NKC-a, ili savet manifestacije, ili umetnicki, ili svi oni zajedno. Zna li se ko je ove godine bio u savetu?

  • Janko Džambas

    12:20 // 11. 9. 2011.

    Slovenacki, ne slovenski :)

    • Srđan Radić

      17:36 // 11. 9. 2011.

      Tako je, Janko. :)

      Potkrala se greška, ispraviće urednici ;)

  • Miša

    12:18 // 11. 9. 2011.

    kontrOverzni ;)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: