Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:00, 21. 7. 2012.

| Kultura

Uspešno zbrinute sove

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
sova usara
ilustracija; foto: crnabara.com/

Sove ušare koje su početkom maja zalutale u naseljeni deo Niša volonteri udruženja "Zoo planet" uspešno su zbrinuli. Ptice su se oporavile i ovih dana vraćene su u prirodu.

U Udruženju kažu da je uobičajeno da se sove nađu u parkovima i u međublokovskim prostorima jer ove price dolaze u grad zbog hrane. Oni su objasnili da je rač o mladuncima koji su bili iscrpljeni, pa ih je bilo lako uhvatiti. Jedna sova uhvaćena je u selu u blizini Niša, po jedna u Čairu i Bulevaru, a jednu su u Udruženje doneli savesni građani.

- Sve 4 sove su se oporavile pa smo ih nakon toga pustili u podnožje Kameničkog Visa - rekao je Dušan Stojanović iz udruženja Zoo planet.

Ptice su bile iscrpljene, pa in je ekipa udruženja pružila stručnu negu. Pretpostavlja se da su došle zbog veće koncentracije glodara kojima se hrane.

U udruženju apeluju na sve koji su u mogućnosti, da ovih meseci, ostavljaju u drvorištima ili na terasama činije sa vodom, jer su vrućine velike, a ptice često nemaju gde da piju vodu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • hm

    14:10 // 23. 7. 2012.

    par puta sam video vevericu u dusanovoj ulici, na jedno 50-100 metara od dusanovog bazara u pravu prema crvenom pevcu, trci po trotoaru, mozda je dobro da se prebaci negde u sumu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: