Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:12, 9. 11. 2013.

| Kultura

"Veliki prezir" nastupio u Fidbeku

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
Nastup benda
Veliki prezir, foto: Marko Pekić

U okviru "Luksuzne turneje", kako su svoje nastupe širom Balkana naslovili članovi benda, sinoć je u klubu "Fidbek" rok bend iz Vrbasa, održao koncert pred odabranom publikom. Energični rokenrol privukao je najiskrenije fanove.

Osim standardno dobre energije koja cirkuliše na nastupima ovog benda, sinoć je jedan detalj bio posebno upečatljiv. Na očigled publike, mogao se tokom čitavog koncerta osetiti naboj izazvan snimanjem dokumentarnog filma o bendu.

Prezir-11 Veliki prezir, foto: Marko Pekić

Projekat koji vodi rediteljka Andrijana Stojković, autor igranog filma "The box", i brojnih dokumentaraca na ovoj turneji, našao je put ka ostvarenju.
"Veliki prezir" je publici ponudio izabrane numere koje su Nišlije spremno dočekale.

- Vidi se da su jako uvežbani i da iza njih sija karijera benda koji ima iskustvo. Interakcija sa publikom je isključivo preko muzike bez suvišnih poštapalica i klišeiranih izjava. Baš smo uživali večeras - prokomentarisala je Ana, jedan od posetilaca i poštovalaca benda.

Osim što je koncert u standardnoj "fidbekovskoj" atmosferi kulminirao u momentima kada se "Prezir" posvetio ranijim radovima, zaključak je a i komentar benda, da je cilj da se kroz ovaj koncert pojavi inspiracija za neke nove hitove.

Prezir-9 Veliki prezir, foto: Marko Pekić

Što se samog snimanja dokumentarca tiče, iz benda poručuju da će se suštinski bazirati na svim mogućim situacijama na koje jedan "struggling" rock'n'roll bend može da naleti.

Gledaoci će moći da vide sve ono što mogu pretpostaviti da se događa, ali i puno toga što se uglavnom ne vidi i ostaje u okvirima intime samog benda.

"Veliki prezir" je na srpskoj sceni već gotovo dvadeset godina i iza sebe ima četiri albuma i desetak singlova. Iako je u bendu bilo nekoliko promena u sastavu, koncepcija svedena na alternativni rok se nikada nije promenila.

Veliki prezir - Dobro je

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • igor

    14:08 // 11. 11. 2013.

    Nevidjeno dobra svirka.Cestitam.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: