Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:04, 6. 7. 2013.

| Kultura

"Yu grupa" nastupila u prepunoj "Banovini"

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
Yu-grupa-15.jpg
Yu grupa, foto: Marko Pekić

Sinoć je u dvorištu Univerziteta "Yu grupa" Nišlijama priredila dvočasovnu zabavu. Blizu hiljadu Nišlija uživalo je u nostalgičnim hitovima ovog kultnog benda iz Beograda.

Yu-grupa-11 Yu grupa, koncert u Nišu, foto: Marko Pekić Po svemu sudeći, početak jula u niškoj Banovini, obeležio je susret generacija čiji je jaz ublažio jedan od popularnijih bendova bivše Jugoslavije koji i danas aktivno radi. Idealni vremenski uslovi i šest godina od poslednje svirke u Nišu bili su dovoljan razlog da poseta na koncertu bude i iznad očekivane. Početak koncerta ostao je u znaku hitova na kojima je "Yu grupa" stasavala, pa se između ostalih mogla čuti pesma "Kako to" iz 1974. godine.

Sigurno da su se i oni mlađi mogli osetiti prijatno uz vremenski trajne i nikad prevaziđene hitove popularnih rokera. Na repertoaru su se između ostalih našle i "Crni leptir", "Pustinja", "Mornar".

"Iskoristili smo početak koncerta da se podsetimo nekih stvari koje smo davno, davno svirali i evocirali smo uspomene iz nekih davnih godina" izjavio je na Žika Jelić. "Hvala puno publici koja je došla u ovolikom broju i nadamo se da ćemo se sa nekima od vas sresti i na nekom drugom mestu" poručili su članovi "Yu grupe"  pre nego što su simbolično za kraj odsvirali pesmu "Odlazim".

Yu-grupa-18 Yu grupa, koncert u Nišu, foto: Marko Pekić Kako komentariše publka u Nišu, koncert je bio pravi spoj roka i tradicije koja kod ovih muzičara godinama postoji. Ipak su se mogle čuti blage zamerke na ozvučenje koje je variralo, ali nikako umanjilo sveukupni ugođaj.

"Yu grupa" je osnovana u jesen 1970. a osnovali su je braća Dragi i Žika Jelić. Bend sada broji četiri člana koji godinama nastupaju u istom sastavu.

Poslednji nastup u Nišu "Yu grupa" je imala pre šest godina na festivalu "Nisomnia".

Yu grupa - Kosovski božuri

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • hedonist

    18:48 // 9. 7. 2013.

    fenomenalno!pogotovu cudna suma,za nas starije,i mornar,za mladje.odlicno i posteno odsvirano,iskrene emocije od jelica,dobre vibracije i ka bini i ka publici.dodjite nam opet!

  • Snezana Janevska

    00:21 // 8. 7. 2013.

    ekstra koncert!bravo za grupu!!!

  • Ime i prezime

    20:02 // 7. 7. 2013.

    Ja sam bio na koncertu, a kartu sam kupio pred sam koncert ( čudo nisu uzeli karte naprednjaci, ds-ovci i urs-ovci?). Odličan koncert, dobra publika.Jedino da se sledeći put sklone ona deca sa prozora

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: