Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:07, 29. 8. 2012.

| Kultura

Žika Obretković gost Filmskih susreta

Autor:M.S.Izvor:Južne vesti
Zika-Obretkovic-JUZNE-VESTI.jpg
Živadin Žika Obretković

Živadin Žika Obretković, beogradska urbana legenda, pisac tri knjige pesama, šoumen u nekadašnjoj emisiji Milovana Ilića Minimaksa, „Tup-tup“, ovih dana se na Letnjoj pozornici u Nišu našao kao gost na Filmskim susretima, ali za razliku od ostalih glumačkih i ostalih veličina, ostao je neprimećen u medijima.

Na ovoj manifestaciji je povodom tek napravljenog filma „Grand legenda u celini i celosti“, autora Đorđa Traživuka i scenariste Dušana Cicvare. Film traje 23 minuta i napravljen je iz protesta, kako ova trojica umetnika kažu, „protiv raznoraznih kvazizvezda i narodnih pevaljki“.

Traživuk i Cicvara su pronašli snimak Žike Obretkovića iz sedamdesetih godina, tako da umetnik ovim filmom obeležava 40 godina rada. S obzirom da je trenutno smešten u beogradskom prihvatilištu za nezbrinuta lica, on traži da Južne vesti pošalju poruku Gradu Beogradu da mu da neki smeštaj, priča o svojoj slavi Sveti Arhanđel i na svojstven način nepovezano pričao Nišu, hotelu gde je smešten...Uživa, kaže on i s ponosom nosi pantljiku na kojoj piše „Gost“.

- Mogao bih lako da zamenim današnje političare. Ja tražim samo porciju pasulja i kilogram hleba, radio bih isto radno vreme, a učinak bi i njima i meni bio isti - šali se Obretković.

On u filmu napada globalizaciju sveta, napada svetske moćnike i traži „da svaki dan gostuje na Radio televiziji Srbije po 15 minuta“. U svom prepoznatljivom maniru, uz učešće slučajnih prolaznika, Žika Obretković na otkačen i duhovit način priča o svom avanturističkom životu i sopstvenoj umetnosti.


Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Djordje Trazivuk

    17:19 // 9. 10. 2014.

    google

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: