Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:59, 31. 1. 2011.

| Politika

Štrajk glađu u Opštini Kuršumlija

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
Kuršumlija; foto: kursumlija.org

KURŠUMLIJA – Goran Bojović (NS) predsednik kuršumlijske opštine, njegov zamenik Zoran Lakić (SRS) i dvadeset odbornika od jutros štrajkuju glađu u kabinetu predsednika Kuršumlije.

Na taj korak su se odlučili u znak protesta protiv Ministarstva uprave i lokalne samouprave koje, kako kažu, ne dozvoljava koaliciji SRS, DSS i NS da obavlja vlast u ovoj opštini iako je legalno izabrana.

- Mi ovoga puta, nakon višemesečne borbe da opstanemo na mestima na koja smo legalno postavljeni, ne upućujemo apel nadležnom ministarstvu koje očito hoće da svoje partijske prijatelje bez zakona uvede kao vlast u opštini, već se obraćamo državnim institucijama koje sprovode zakon. Zarad silnih dopisa nadležnog ministarstva koje je pristrasno i koje nam nameće koaliciju: DS, SPS-PUPS i G17 Plus, ne možemo da obavljamo svoje zadatke, a opština stoji u mestu- objašnjava najznačajniji razlog štrajka Goran Bojović, dodajući da je ovo samo početak i da će pozvati i građane na masovne proteste.

Sve je počelo početkom novembra prošle godine kada je DS, SPS-PUPS i G17 Plus, koji je u opoziciji pokušao da preuzme vlast. Obe strane već mesecima govore da imaju skupštinsku većinu, odnosno po 20 od 37 odbornika u Skupštini.

Problem i konfuzija su nastali zbog tri sporna mandata odbornicima koje je DS, SPS-PUPS i G17 u avgustu kada su bili pozicija oduzeo trojici tadašnjih odbornika i na njihova mesta postavio druge. Upravni sud je te mandate vratio odbornicima, pa sada tri odbornička mandata svojataju obe strane.

SRS, DSS i NS drže svoje skupštinske sednice, ali i DS, SPS-PUPS i G17 Plus svoje. Prvi se pozivaju na sud i odluke suda, a drugi na Ministarstvo za upravu i lokalnu samoupravu koje je u više navrata slalo dopise da su oni legalna većina.  

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • sale

    15:01 // 1. 2. 2011.

    samo napred!
    izdrzite do kraja!
    ako treba i do smrti!

  • Ogorceni gradjanin

    23:09 // 31. 1. 2011.

    Ovo nikuda ne vodi.Zasto se iz ministarstva ne pobrinu za ovo.Ovde je rec samo ko ce imati vlast da bih zgrabio za sebe.Ni jedan ni drugi narod je video obojica kakvi su.Narod samo ispasta.Dosta nam je ovakvih predsednika

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: