Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:43, 16. 6. 2011.

| Sport

Furlan pobednik etape do Niša

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
trka
Cilj; foto: Aleksandar Dimitrijević

NIŠ - Italijan Angelo Furlan iz danske ekipe pobednik je četvrte etape biciklističke trke "Kroz Srbiju" od Užica do Niša. Ivan Stević zadržao prvo mesto u glavnoj konkurenciji.

Ova staza je duga 233 kilometra i najduža je od svih etapa na trci. Furlan je osvojio zlatnu medalju i kroz cilj je prošao ispred Toma Mounsena iz Belgije i Nemca Heninga Boumena.

- Drago mi je da sam osvojio ovu etapu, ovo mi je drugi put da osvojim neku stazu na ovoj trci. Juče je bio naporan dan, ali danas mi je bilo mnogo lakše. Pravi izazov tek sledi - rekao je Angelo Forlan.

Ono što je i važnije, naš reprezentativac i član Partizana Ivan Stević je zadržao prvo mesto u generalnom plasmanu i žutu majcu. On je sada samo 2 sekunde ispred Danca Mihaela Rasmusena, a na programu su još tri trke.

- Ovih 233 napornih kilometra su nešto što treba da krasi etapu Tur de Fransa, a ne samo Srbije. Zahvaljujem ekipi Metalca i Radničkog koji su mi pomogli da ostanem na prvom mestu. Ostavili su dušu na drumu, uradili smo ovo timski. Sutra je kraća etapa, ali ne znači da je i lakša. Voziće se u proseku preko 45 kilometara na čas i to otvara prostor drugim takmičarima - rekao je Ivan Stević.

Ivan Stević je osvajanjem žute majce na ovoj etapi doneo i nova 4 boda za reprezentaciju Srbije za plasman na Olimpijske igre. 

- Prvi put sam u Srbiji i u Nišu. Bila je ovo teška etapa i bilo je naporno na kraju. Ova trka ima mnogo veliki potencijal. Videli smo prelepe prizore, planinske krajeve. Stvarno je mnogo lepo - rekao je Rasmusen posle trke.

Plavu majcu za brdske ciljeve osvojio je Danac Rene Jorgensen, a zelena za prolazne ciljeve pripala je Martinu Graševu iz Bugarske. Belgijanac Almon Gran je osvojio belu majcu u kategoriji do 23 godine.

Trku je počelo 102 takmičara iz 25 država sveta, ali će nastaviti još njih 84. Učestvuje 18 timova iz 16 zemalja.

Peta etapa je na programu u petak, 17. juna. Strat je u 11h u Nišu, a cilj je u Soko Banji. Dužina etape je 84,5 km.

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: