Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:17, 23. 1. 2016.

| Sport

Konstantin savladao Vršac za izlazak iz krize

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
tasic.jpg
Tasić imao je indeks korisnosti 43; foto: Vanja Keser

Nakon 2 poraza na prethodna 3 meča košarkaši niškog Konstantina pobedili su u 17. kolu Košarkaške lige Srbije u Čairu ekipu Vršca rezultatom 96:86 u meču u kom su Danilo Tasić i Vladimir Veličković postigli ukupno 50 poena.

Izuzetno bitna pobeda za niški sastav. Činilo se da je u prethodnom periodu niški tim malo ispao sa koloseka, ali je ova utakmica pokazatelj da se Nišlije vraćaju na pravi put.

Veći deo meča niški tim je odigrao pametno i zrelo, a osetio se povratak suspendovanih Tasića i Vitkovića.


Konstantin je maestralno otvorio utakmicu. Agilno i požrtvovano u odbrani, displinovano i tečno u napadu. Očas posla niški tim je stekao dvocifrenu prednost (11:1), a prednjačio je Vladimir Đorđević sa 7 poena.

I u nastavku prve deonice defanzivno je Konstantin delovao gotovo perfektno. Razigrao se i povratnik u takmičarski pogon Danilo Tasić, koji je sa dosta osećaja rešavao situacije na niskom postu. Većim delom prve četvrtine prednost domaćina bila je dvocifrena.

Veličković Veličković na korak od dabl-dabla; foto: Vanja Keser

Povratkom Tasića i Vitkovića u sastav vratila se sigurnost u skok igri niške ekipe. Posebno na defanzivni, odakle je niški timcrpio snagu za kvalitetnu tranziciju. Slobodnim bacanjima centra gostiju Kljajevića, nekadašnjeg igrača niškog Ergonoma, završena je prva četvrtina – 24:17.

Početkom drugog kvartala Konstantin je stao. Kretanje u odbrani je zatajilo, ispunili su bonus posle dva minuta igre, pa su Vrščani serijom 7:2 prišli na 26:24. Povratkom Veličkovića na mesto plejmejkera igra Nišlija je ponovo dobila na dinamici, pa je za tili čas opet bilo +8 (32:24).

Većinu poena izabranici Marka Cvetkovića postizali su iz reketa. Ostojić, Mladenović i Tasić, koje je loptom hranila bekovska linija, lako su izlazili na kraj sa čuvarima iz Vršca.

Danilo Tasić je raznovrsnim rešenjima izluđivao igrače Vršca, a na poluvremenu je već ubacio 18 poena.

Popustili su malo u odbrani niški košarkaši pa je Nišlija Andrija Simović svojim poenima omogućio da gost na poluvremenu ima 4 poena zaostatka – 47:43.


Nakon izuzetno efikasnog prvog poluvremena poenterski je slabije otvorena treća četvrtina. U takvom odnosu snaga Konstantin je bio bolji takmac, pa je posle poena Mladenović i Đorđevića u 24. minutu četa Marka Cvetkovića imala 12 poena prednosti – 57:45.

Produktivniji su u košgeterskom smislu bili i jedni i drugi u drugoj polovini trećeg perioda, a niški tim je sigurno čuvao dvocifrenu prednost. Tempo igre konstantno je bio u progresu, a to je prijalo i Vrščanima i Nišlijama, s obzirom da su se poeni ređali kao na traci.

Dok su u niškom timu poeni bili pravilo raspoređeni, odličnu rolu u redovima Vršca imao je Bojan Davidovac, koji je sa 9 poena održavao u životu svoju ekipu. Minijaturom Vladimira Veličkovića niški tim je nakon tri odigrane deonice imao prednost 74:63.

Omekšala je odbrana niške ekipe na početku poslednjeg kvartala. Prodorima Atanckovića, i trojkama Starinčevića i Davidovca Vrščani su za dva minuta napravili seriju 10:0 i prišli na samo poen zaostatka – 74:73.

Ni tajm-aut Cvetkovića nije urodio plodom. Kljajević je polaganjem doneo prvu prednost gostima na meču, a nakon par brzopletih napada, Đorđević pogađa trojku kojom je  prekinuo višeminutni poenterski post domaćih.

Potrebnu sigurnost u napadu niškog sastava doneo je dvojac Veličković-Tasić koji je odveo tim na +9 (88:79). Ulogu u ovoj seriji imala je i klupa gostiju budući da je trener Vršca Miško Pejić u kratkom vremenskom intervalu zaradio tehničku, a zatim i isključujuću grešku.

Sve se to izdešavalo na nešto više od 2 minuta do kraja, a tačku na i stavio je Đorđević poenima sa distance i Danilo Tasić košem uz dodatno slobodno bacanje.

U tim trenucima rešeno je pitanje pobednika, a posle 40 minuta igre na semaforu je stajalo 96:86 za Konstantin.

Sa 13 pobeda uz 4 poraza Nišlije se nalaze na 3. mestu na tabeli, dok su Vrščani deseti sa odnosom 6-11.

U narednom kolu Konstantin gostuje Smederevu.

KONSTANTIN - VRŠAC 96:86 (24:17, 23:26, 27:20, 22:23)

Niš, Hala Čair

KONSTANTIN: Veličković 20 (9as), Babović 4, Đorđević 19, Mladenović 6, Vitković 5, Stojačić 2, Ostojić 6 (5sk), Tasić 30 (9sk), Savić, Stojanović 2, Gudžić 2 (8sk)

VRŠAC: Riboškić 11, Mitrović 3, Tanasković, Tomašević 12 (5sk), Starinčević 7, Munižaba, Kljajević 18, Simović 10 (7sk), Davidovac 15 (5sk), Savović 3, Mrđa, Atanacković 7
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ГоранЧе

    00:02 // 25. 1. 2016.

    Др Тасић са асистентима Ђорђевићем и Величковићем и уз надзор примаријуса Цветковића успешно извршили шок терапију за брз повратак свих виталних функција екипе КОНС. Управа под хитно да обзбеди основне услове за рад тиму стручњака који уз надљудске напоре одржавају у животу нишку кошарку

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: