Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:20, 10. 9. 2010.

| Sport

Srbija u polufinalu sa Češkom

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
Odbojkašice Srbije; foto: OSSRB

NIŠ – Srpska juniorska odbojkaška reprezentacija savladala Belgiju rezultatom 3:1 (27:29, 25:18, 25:14, 25:20) u poslednjem kolu Evropskog prvenstva u Nišu i Zrenjaninu. Sada borbe za medalje.

I u petoj utakmici na ovom šampionatu naše odbojkašice su uspele da zabeleže trijumf. Pomoć publike je izgleda presudna pošto su mlade odbojkašice uspele da preokrenu rezultat i obezbede maksimalan učinak. Plasman u polfinale je ranije bio obezbeđen.

Belgija je prvi set dobila sa 29:27, ali je to bilo sve što su evropske prvakinje osvojile protiv Srbije. Naše odbojkašice su nastavile ofanzivno i osvojile tri naredna seta. Iako ova utakmica nije imala rezultatski značaj, publika u Čairu je uživala u dobroj odbojci.

- Ovaj prvi deo takmičenja smo odigrale na visokom nivou i nadam se da će tako ostati u polufinalu, i nadam se, finalu. Daćemo svoj maksimum da dođemo do željenog cilja, to jest medalje – kazala je libero naše reprezentacije Marija Mihajlović.

- Belgija je bila motivisana da pokaže da je evropski šampion u toj kategoriji, a pokazale su izvanrednu igru. Imao sam pomeranja u sastavu, dao sam priliku i ostalim igračicama. Zadovoljan sam kako su odigrale igračice koje su do sada bile u drugom planu. Sada nam predstoji pripremanje utakmice za polufinale – rekao je posle meča Zoran Kovačić, selektor naše reprezentacije.

Pored naše reprezentacije, u polufinale se plasirala i Češka, koja je u odlučujućoj utakmici savladala Rusiju rezultatom 3:1. U borbi za takmičenje od 5. do 8. mesta ostača je Slovenija, koja je u petom kolu savladala Holandiju sa 3:2.

U petak je slobodan dan na šampionatu, a polufinala su na programu u subotu. Odlukom žreba, naša reprezentacija će igrati protiv Češke u subotu od 20h u Čairu. Pre toga, od 17:30h u prvom polufinalu se sastaju Italija i Nemačka.
 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: