Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:29, 15. 10. 2013.

| Sport

Strongmen oborio državni rekord u čučnju

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
milan-jovanovic-strongmen.jpg
Milan Jovanović Strongmen; foto: knjazevac.org.rs

Nakon desetogodišnje pauze Nišlija Milan Jovanović Strongmen postavio je novi državni rekord u čučnju rezultatom 340kg. Mlada Sara Ilić postavila državne rekorde u čučnju, benč presu i mrtvom dizanju.

Na Prvenstvu države po GPC pravilima u Vladičinom Hanu predstavnici Niša imali su zapažne rezultate, iako uslovi nisu bili ni malo laki.

Takmičenje je počelo u 13h (merenje je bilo održano od 10h do 12h), a poslednja grupa počela je tek u 2 ujutru. Takmičenje je završeno u 4:30h.

U konkurenciji 53 takmičara, u Niš su stigla dva ubedljiva prva mesta. Milan Strongman Jovanović, koji se nije takmičio od 2003. godine i Gala kupa u Nišu, nastupio je u kategoriji "masters" do 140kg i bio prvi.

On je u disciplini čučanj podigao 340kg, što je i novi državni rekord. U benč presu podigao je 185kg, a u mrtvom dizanju 260kg.

1384386-10151713788062496-1287901144-n - Presrećan sam zbog "raw" čučnja. Nadam se da je to samo najava za pozitivan rezultat na Svetskom prvenstvu krajem ovog meseca. Predugo je trajalo takmičenje. Nakon oborenog rekorda u čučnju i osiguranog prvog mesta nisam imao više koncetracije. Malo sam slabije uradio benč pres i bio poprilično apatičan u 4:20 ujutru na mrtvom dizanju gde sam podbacio barem 50 kg - rekao je Jovanović.

On do sada osvojena tri Svetska prvenstva u različitim federacijama, a krajem meseca ga očekuje svetski šampionat u Pragu u federaciji WPC.

Zanimljivo je napomenuti da je njegov čučanj od 340 kg bez opreme bio jači od dosadašnjeg državnog rekorda u kategoriji sa opremom.

1379475-10151713788117496-1743741762-n

Niš je predstavljala i jedna od najoboljih srpskih plivačica Sara Ilić (16) koja se takmičila u kategoriji do 67,5 kg u T2, gde su tinejdžeri između 16 i 17 godina.

Sara, iako je jako kratko u ovom sportu, postavila je nove državne rekorde u sve tri discipline i u totalu i tako najavila blistavu budućnost i u powerlifting-u.

Ona je zabeležila rezulatate: čučanj 80kg, benč pres 50kg i mrtvo dizanje 100kg.

Takmičenje u powerlifting-u

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mika

    00:40 // 16. 10. 2013.

    Jel' to bilo u toku radnog vremena u Trznici, po sluzbenoj duznosti?

    • dzoni

      14:23 // 16. 10. 2013.

      to je bilo u toku njegovog radnog vremena u strongmen fit...... cent...
      auuu kakvu si glu.... napisao a da pre toga nisi obavesten,cccc svakakvi nas ima

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: