Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:23, 12. 6. 2012.

| Sport

Trka "Kroz Srbiju" prošla kroz Niš

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
biciklisticka trka nis 2012

Pobednik prve etape 52. biciklističke trke "Kroz Srbiju" je Argentinac Maksimilijan Rikeci iz japanskog tima Nipo. Trka je vožena ulicama Niša.

Tradicionalna trka "Kroz Srbiju" počela je etapom ulicama Niša, a prvi kroz cilj prošao je Maksimilijan Rikeci iz japanskog tima Nipo. On je prošao stazu dugu 52,4km za 1 sat i 7 minuta, prema nezvaničnim podacima. Rikeci je bio ispred Slovenca Mateja Marina iz austrijskog tima Arbo Weis i našeg olimpijca Ivana Stevića iz turskog tima Salcano.

- Važna pobeda. Etapa je bila teška, ali ceo tim je radio odlično. Poslednjih 300 metara pomogli su mi da doćem prvi do cilja - rekao je Rikeci.

Matej Marin je osvojio zelenu majcu za najbolje prolazne ciljeve, a Ivan Stević tačkastu majcu za najborbenijeg takmičara na brdskim ciljevima. Belu majcu kao najbolji mladi takmičar osvojio je Nikola Kozomara iz tima Srbija Mladi Festina. Enriko Rosi iz hrvatskog tima Meridiana Kamen tim osvojio je plavu majcu za najbolje brdske ciljeve.

- Kratko, ali slatko. Zanimljiva trka, srećom su staze široke. Tim Nipo je od starta preuzeo inicijativu, ima dobre sprintere - rekao je Ivan Stević.

Druga etapa biće vožena od Niša do Kragujevca i staza je duga 146km. Start je sutra u 10h kod arheološkog nalazišta Mediana, a biće vožena Bulevarom Cara Konstantina, Bulevarom Zorana Đinđića i Voždovom ulicom do Trga Kralja Milana. Biciklisti će dalje preko Aleksinca ići u Kragujevac.

Danas je zbog prve etape od 17 sati bio zatvoren centar, ali i veći deo severnih delova Niša i u gradu je nastao kolaps.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • GJ

    09:19 // 13. 6. 2012.

    Juče ste objavili:
    Druga etapa, 13. jun: Niš - Prokuplje – Kruševac - Kragujevac.
    A ovde pišete Aleksinac-Kragujevac

    Ne bih se složio da je sitna greška u pitanju, ako ništa drugo onda zbog problema koji mogu da se očekuju u saobraćaju na jednoj od te dve deonice???

    • Ljubica Stojanović

      09:31 // 13. 6. 2012.

      Poštovani,

      Kada je najavljivana trka, organizatori su najavili preko Prokuplja, sada na zvaničnom sajtu trke stoji da će biciklisti proći kroz Aleksinac. Možete putanju videti na ovom linku http://www.tds.co.rs/etape12/2/satnica%202.pdf

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: