Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Opstina Palilula

 • boban dzunic

  Optužnicu protiv Džunića Viši sud vratio tužilaštvu - zahtevaju još dokaza

  Iako je Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo optužnicu protiv niškog odbornika i bivšeg predsednika Opštine Palilula Bobana Džunića, koji se sumnjiči da je proneverio oko 3 miliona dinara iz Opštine, Viši sud je nije potvrdio, već je vratio tužilaštvu. Kako pojašnjavaju u tužilaštvu, postupak je ponovo u fazi istrage, ali do ponovnog podizanja optužnice ne bi trebalo da prođe mnogo vremena.

  (11) detaljnije
 • Roleri

  U petak na Paliluli trka rolerima

  Mališani starosti do 10 godina, koji žele da se nadmeću u vožnji rolera moći će to da učine u petak, 31. avgusta, kažu u niškom klubu Oxigen, na Rolerijadi Opštine Palilula. Za trku koja se održava u Ulici Vojvode Gojka, na Palilulskoj rampi, prijave su besplatne, a početak je zakazan za 17:30.

  (3) detaljnije
 • nikola božić

  Uhapšeni zamenik predsednika i većnik niške Opštine Palilula

  Zbog sumnje da je učestvovao u proneveri oko 1,3 miliona dinara iz kase Opštine Palilula, kako kažu u Ministarsrstvu unutrašnjih poslova, uhapšen je zamenik predsednika Opštine i poverenik Opštinskog odbora SNS Palilula Nikola Božić. Pored njega, dodaju, uhapšen je i opštinski većnik u Paliluli i vlasnik "MM tursa" Milan Andrejić, kao i vlasnik "Prva konsaltinga".

  (14) detaljnije
 • opština palilula

  Predsednici niških opština: Doček Vučića je naša državna obaveza

  Iako demantuju tvrdnje zaposlenih u niškim opštinama, koji kažu da su uslovljeni da sutra dočekaju predsednika Aleksandra Vučića ispred “Leonija”, predsednici svih 5 opština u Nišu će deo svog radnog vremena, koje im plaćaju građani, provesti ispred fabrike, a to vide kao “državnu obavezu”.

  (24) detaljnije
 • Daničićeva ulica

  Konačno počeli radovi u Daničićevoj ulici

  Ulica koju su stanovnici nazvali “Niš na vodi” i koja mesecima zadaje muke onima koji u njoj žive će, prema obećanjima gradske vlasti, uskoro dobiti nove vodovodne cevi i kanalizaciju, jer su radovi konačno počeli, a nakon toga bi Daničićeva ulica trebalo i da se asfaltira.

  (4) detaljnije
 • cisterna

  Cisterne sa pijaćom vodom i dalje u selima na Paliluli

  U selima Berbatovo, Vukmanovo i Donje Vlase i danas će kružiti cisterne sa pijaćom vodom, saopštili su iz Javnog komunalnog preduzeća “Naissus”, u sklopu aktivnosti Štaba za vanredne situacije.

  detaljnije
 • kliziste mramor

  Opet proradilo klizište u Mramoru, situacija zasad mirna

  Klizište u Mramoru zasad miruje, kako kaže predsednik Opštine Palilula Aleksandar Ždrale, ali se pre par dana srušio jedan pomoćni objekat, koji bi uz saglasnost vlasnika trebalo da se sruši. I dalje je na snazi vanredna situacija, dodaje, a na terenu je mirno, jer nema kiše i očekuje se da vodovostaj Nišave i Južne Morave padne.

  (1) detaljnije
 • Cisterna u selima Miljkovac, Paljina i Berčinac Foto: JKP Naissus facebook

  U desetak niških sela i dalje vanredna situacija jer nema pijaće vode

  Stanovnici Vukmanova, Berbatova, dela Gabrovca, Donjeg Vlasa, kao i Ostrovice, Jelašnice, Proseka, Lazarevog sela, Radikine bare, Kunovice i Bancareva ne smeju da piju vodu, jer je neispravna. Zbog problema sa seoskim vodovodima opštine Niška Banja i Palilula proglasile su vanredne situacije, a trenutno je, kažu predsednici ovih opština, situacija mirna, jer nema novih padavina.

  (2) detaljnije
 • poplava

  Proglašena vanredna situacija u Opštini Palilula

  Zbog poplava u naselju 9. Maj kao i zamućene vode za piće u Vukmanovu, Berbatovu, Donjem Vlasu i Gabrovcu proglašeno je vanredno stanje na celoj teritoriji Palilule, saopštava predsednik ove opštine Aleksandar Ždrale. Biće angažovani i vojska i komunalna preduzeća da bi zaštitili zdravlje ljudi, dodaje Ždrale.

  (5) detaljnije
 • poplava

  Ugroženo oko 50 kuća u niškom naselju 9. maj

  Zbog otapanja snega i obilnih padavina aktivirale su se podzemne vode i izlile septičke jame, pa je vodom danima okruženo oko 50 kuća u naselju 9. maj, poplavljeni su podrumi, a voda je ušla i u radionice firmi. Niški Štab za vanredne situacije naložio je aktiviranje pumpi i crpne stanice, kao i da se ulice posipaju šljunkom.

  (5) detaljnije
 • Daničićeva ulica

  Daničićeva ulica čeka proleće

  Iako stanovnici Daničićeve ulice na Paliluli, koju su građani nazvali “Niš na vodi”, više ne žive u blatu, kako kaže Vanča Dimitrov iz Sekretarijata za investicije, jer je privremeno “posipana” da bi mogla da se koristi, rekonstrukcija će biti nastavljena tek na proleće.

  (1) detaljnije
 • dzunic

  Džunić i dalje bez optužnice, istraga se nastavlja

  Ni nakon skoro 6 meseci od kako je u policijskoj operaciji “Signal” uhapšen gradski odbornik Srpske napredne stranke Boban Džunić, zbog sumnje da je u vreme dok je bio predsednik Opštine Palilula iz ove Opštine proneverio oko 3 miliona dinara, kako kažu u Višem javnom tužilaštvu Niš, nije podignuta optužnica.

  (8) detaljnije
 • Daniči

  Daničićeva ulica posle stopirane rekonstrukcije postala "Niš na vodi"

  Već dva meseca nema ni radnika ni mašina u Daničićevoj ulici u Nišu, koja posle kiše podseća na sve osim na ulicu. Građani su razočarani i poručuju nadležnima da ovaj deo grada nije dobra ideja za “Niš na vodi”, a direktor Direkcije za izgradnju Nebojša Lović tvrdi da rade na tome da nađu rešenje i da bi na proleće trebalo da se izmeste cevi zbog kojih radovi nisu nastavljeni.

  (11) detaljnije
 • Polomljena rampa u parku Bubanj

  Polomljena nova rampa u parku na Bubnju

  Iako je tek nedavno postavljena, ne bi li sprečila vozače da ulaze u pešački deo parka na Bubnju, rampa je već polomljena. Zasad je nepoznato ko je oštetio, kaže Ivona Murge iz komunalne inspekcije u niškoj Opštini Palilula, ali najavljuje da će “u dogledno vreme” biti popravljena.

  (2) detaljnije
 • Blato u Daničićevoj ulici

  Ulica u Nišu dobija novi asfalt, preko starih cevi koje stalno pucaju

  Iako je niški Vodovod još pre sanacije Daničićeve ulice predložio Opštini Palilula da prvo rekonstruiše vodovodnu mrežu koja je stara, kažu da je to nije urađeno i da zbog toga sada stanovnici ove ulice imaju svakodnevne muke. Kažu da žive “u močvari” i da voda “preti” njihovim kućama. Međutim iz Opštine najavljuju da uskoro nastavljaju asfaltiranje.

  (4) detaljnije
 • http://maxpixel.freegreatpicture.com/Hand-Washing-Water-Fountain-Faucet-Soap-Farm-1581573

  Restrikcije vode u Malči, suve slavine i u Vukmanovu zbog vrućine

  Sa vrelim letnjim danima domaćinstva u Malči ostaju deo dana bez vode, a u Mesnoj zajednici kažu da isključuju pumpe jer pojedini meštani polivaju bašte pijaćom vodom, pa se rezervoari seoskog vodovoda prazne. Stanovnici ovog niškog sela se žale da je na temperaturama iznad 40 stepeni vrlo teško kada su slavine suve.

  (8) detaljnije
 • foto

  Građani zagradili "pauka", ali ga nisu pobedili [video]

  Nezadovoljni građani u Ulici Starca Vujadina, na niškoj Paliluli, opkolili su, legli ispred vozila "Parking servisa" i primorali ga da spusti podignuti automobil. Ipak, iz "Parking servisa" saopštavaju da će građanin svakako morati da plati kaznu, bez obzira što su radnici spustili automobil i dodaju da je sve u skladu sa zakonom.  

  (8) detaljnije
 • cokalija

  In memoriam: Živojin Isaković Čokalija

  Poznati niški muzičar i najpoznatiji Palilulac Živojin Isaković Čokalija preminuo je u osamdesetoj godini života. Opelo će se održati u subotu 24. juna u 13:30, a sahrana je u 14 sati na Novom groblju u Nišu.

  (3) detaljnije
 • Boban Džunić

  Uhapšen Boban Džunić, navodno zbog zloupotreba u Opštini Palilula

  Bivši predsednik niške Opštine Palilula, koji je donedavno bio direktor Elektrodistribucije, priveden je rano jutros zbog sumnje da je umešan u finansijske zloupotrebe u vreme dok je bio na čelu Opštine, nezvanično saznaju Južne vesti.

  (22) detaljnije
 • palilula

  “Palilulsko veče” uz folklor, duhovnu i starogradsku muziku

  Na Pliluli u Nišu već se krčka riblja čorba u kotlićima, a program za okupljene građane organizovan je sve do ponoći. Kako kažu organizatori iz Opštine Palilula, na bini kod Palilulske rampe nastupiće vojni orkestar, folklorni ansambli i etno-grupe.

  (1) detaljnije