Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:27, 18. 4. 2018.

| Zabava

"Miško Plavi trio" nastupa u Nišu

Autor:J. C. M.Izvor:Južne vesti
misko plavi
Super trio nastupio na Nišvilu 2011. godine; foto: Nišvil/D. M. Car;

Trio koji čine renomirani muzičari - Milivoje Petrović Miško Plavi, Vasil Hadžimanov i Srđan Džoni Dunkić, održaće koncert u petak 11. maja u niškom klubu Feedback, a broj posetilaca je, kažu organizatori, limitiran.

Ovo će biti prvi samostalni koncert Miška Plavog u Nišu, nakon sjajnog nastupa na festivalu Nišville u avgustu 2011. godine, kada im je specijalni gost bila Lena Kovačević.

Trio predvodi poznati beogradski muzičar, multiinstrumentalista, kompozitor i aranžer Miško Plavi, dok je za klavijaturama Hadžimanov, a bubnjeve svira Dunkić. Nastupaju zajedno od 2011. godine i za to vreme su održali veliki broj koncerata širom Balkana, kao i u srednjoj i zapadnoj Evropi.

Kroz svoju bogatu muzičku karijeru Miško Plavi je stvorio autentičan muzički izraz, sublimirajući više stilova u snažan i emotivan autorski rezultat, svirajući kombinaciju klasične, džez i mediteranske muzike, a istovremeno lucidno koristeći elemente soul, fank, rege i world music uticaja, sa naglašenim uplivom balkanskog folklora u pojedinim numerama - objašnjavaju organizatori koncerta.

Napominju da se na koncertima ovog trija mogu čuti specifične virtuozne obrade rok, soul i džez standarda, poput dela Stivija Vondera, Astora Pjacole, kao i pesama EKV-a.

Informacija o ceni ulaznice i pretprodajnim mestima, najavljuju organizatori koncerta, biće objavljena uskoro.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: