Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:16, 29. 4. 2017.

| Zabava

Supergrupa “Trese, lupa, udara” razigrala Nišlije

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
Trese lupa udara
Trese, lupa, udara; Foto: JV / Vanja Keser

Kombinacija ritmova, epoha i žanrovska neujednačenost u izvedbama poznatih i manje poznatih pesama nedavno formiranog superbenda, sinoć su u niškom klubu “Fidbek” prihvaćeni sa velikim oduševljenjem.

Pojam “supergrupe” podrazumeva sastav koji čine afirmisani umetnici koji su svoje karijere izgradili u različitim grupama, a okupljeni su oko novih muzičkih ideja. Upravo to je spojilo čuvenog Koju iz benda “Disciplina kičme” kao i Radeta Vulića i Manju Đorđević sa Švabom iz “Električnog orgazma” i Đurđicom iz grupe “The Restless”. Trese-lupa-udara-foto-JV-Vanja-Keser Foto: JV / Vanja Keser

“Ad hoc” postava je u Nišu prezentovala pesme koje su postale poznate kroz film „Kako je propao rokenrol“.  Samo ime benda je zapravo istoimena pesma iz kultnog filma, koju je sastav otpevao gotovo preslikavši energične scene iz filma.

Na repertoaru su se našle i pesme poput „Crveno, crveno“ koja je takođe ušla  legendu upravo kroz omnibus Gorana Gajića.

Retko se dešava da na jednom mestu mogu da se okupe ovakva imena domaćeg rokenrola, i da kroz vrlo spontan pristup prezentuju pesme koje nisu primarno obeležile njihov rad. Koja i ekipa su pokazali kako rok muzika zvuči bez prepotentnosti i sa minimalističkim pristupom - prokomentarisala je Ivana Mijalković, jedna od posetilaca koncerta.

Više stotina ljudi u klubu koji po tradiciji ugošćava doajene rokenrola, potvrđuju da se bunt rokenrola i dalje visoko kotira među Nišlijama.

Sastav “Trese, lupa, udara” predstavlja bend koji je okupljen oko ideje rokenrola objedinio afirmisane muzičare, želeći da publici prenese sirove ritmove i čuvene pesme inostranog i domaćeg repertoara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: