Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:17, 1. 6. 2016.

| Zabava

Ulična pozornica i muzički vremeplov u Dušanovoj

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
490x370-Dusanova
Detalj sa prošlogodišnjeg festivala; foto: D. M. Car

Žongleri, štuleri, gutači vatre, gimnastičari, plesne grupe, predstave za decu i mnogo dobre muzike biće deo ulične zabave u Dušanovoj u Nišu 4. juna od 10 sati do ponoći na festivalu “PozitivNi”.

Ova ulica u centru Niša drugu godinu zaredom je domaćin zabavljačima, muzičarima, glumcima, sportistima.

Ideja je, kaže suorganizator Sebastijan Krstić, da se Nišlije prisete ili po prvi put vide kako je Dušanova nekada bila zatvarana za saobraćaj zbog koncerata i žurki, masovnih omladinskih akcija i proslava praznika. 

Nas je povukla nostalgija za onom Dušanovom od pre 20 godina, tako da je cela ova ideja starijim nostalgičarima probudila neka sećanja, a mlađima je zanimljivo da sve to vide - kaže Krstić.

Jedan od onih koji će publiku podsetiti na vreme osamdesetih jeste i Dejan Gavrilović, poznatiji kao DJ Fanki Džanki. On će, zajedno sa DJ Cekom, puštati muziku iz tog vremena na jednoj od bina u ovoj ulici.

To će biti prvo okupljanje posle mnogo godina originalnih di-džejeva iz kluba “81”, koji su osamdesetih svojom muzikom kreirali klupsku scenu u Nišu. To će biti svojevrsni muzički vremeplov, podsećanje na muziku koja se tada slušala i koja je bila izuzetno kvaliteta - kaže Fanki Džanki.

Osim njih, od 19 sati do kraja festivala, publiku će zabavljati tribjut bendovi grupa EKV, Bitls i Kvin.


Takmičenje u motanju trake sa kaseta

13102607-1171835136193904-9177514557888907093-n Mnogo dobre zabave; foto: FB strana "Pozitivni ulični festival - Niš"Za ljubitelje muzike i vinila biće organizovana i berza ploča, a pripremljeno je i jedno zanimljivo takmičenje.

Ovo takmičenje će nas vratiti u vreme kad smo muziku slušali sa kasetofona, pa dok jedna kaseta svira, drugu moramo da motamo grafitnom olovkom. Ko bude u subotu premotao kasetu od 60 minuta najbrže, dobiće nagradu - kaže Miodrag Stanković iz Muzičko-kreativnog centra “Music land”.

Na bini kod “Stare Srbije” nastupaće i talentovani niški osnovci i srednjoškolci koje je okupila “Trag fondacija”, i koji će crtati, vajati, slikati, glumiti, ali i održati dva koncerta od 12 i 18 sati.


Ponovo će se čuti džinglovi “Fast radija“

Celodnevno druženje u Dušanovoj prilika će biti za Nišlije da se prisete programa nekada veoma popularnog niškog “Fast radija”.

Mi smo krenuli sa emitovanjem 6. juna 1993. godine, uskoro će nam i godišnjica biti za koji dan. Radio je bio vrlo popularan prvih godina, u poplavi radio-stanica on je uvek bio u vrhu slušanosti - kaže Nenad Tančić sa ovog radija.

Kako kaže, puštali su pop, rok, soul, a radio je bio najinteresantniji po tome što se narodu obraćao preko muzike i, sada već kultnih, džinglova koji će se čuti i u subotu.

Inače, ovaj ulični festival će se “protezati” na preko 40 punktova od “Stare Srbije” do “Imidža”.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dora M

    16:32 // 4. 6. 2016.

    Ovo urlanje rokera u tri popodne mislim da nikome ne prija... ako je namenjeno deci, zar ne treba i muzika da bude prilagođena uzrastu i dobu dana u kome se događaj održava. Užas, ništa ne može da se napravi da bude pristojno, umereno i ugodno.

  • shaft

    17:42 // 2. 6. 2016.

    @shaft-mozda sam ja negativac,za tebe,ali ne varim novokomponovane!Zbog takvih smo dovde i dogurali.Uostalom,kad porastes,kasce ti se samo!

  • vlada mijajlović

    15:15 // 2. 6. 2016.

    Odakle vam više podatak da je rođendan Fast radija 6. juna?
    Lili Marlen je emitovana tačno u podne iz Čedinog podruma 04. 06. 1993...Tako da se to poklapa sa zatvaranjem. Uostalom pitajte Lesija...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: