Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:26, 2. 9. 2016.

| Zabava

"Yu grupa" će svirati duže od 2 sata

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Yu Grupa
Rođendanska svirka u Banovini; Foto: Wood

Večeras od 21 sat u niškoj Banovini nastupiće “Yu grupa” i ovim koncertom obeležiti čak 45 godina na sceni.

Organizatori najavljuju svirku dužu od 2 sata, a legendarni rokenrol bend sviraće hitove “Dunave”, “Kosovski božuri”, “Čudna šuma”, “Pustinja”,”Od zlata jabuka“, “Mornar”, “Dunavom šibaju vetrovi”, “Odlazim”, “Kome se raduješ”.

Oni će promovisati i svoj novi album “Evo stojim tu”, koji su snimili posle desetogodišnje pauze. Yu Grupa Više od 4 decenije na sceni; Foto: Wood

Tokom svoje duge karijere svirali su, kažu, svugde gde je bilo struje, a bivšu Jugoslaviju obišli su šest puta. Sredinom sedamdesetih godina bili su najpopularnija i najpriznatija rok grupa na prostoru bivše Jugoslavije.

Rokenrol je tada puno značio. Bilo je dovoljno da organizator ujutru zakači plakat i uveče ste imali punu salu - kaže Dragi Jelić.

Život su, dodaje, provodili u kombiju, a ostala je zapamćena i turneja po Bugarskoj tokom koje su svako veče bile pune sale, a u publici histerija. Antologijska je, podsećaju, bila i svirka u londonskom Marquee klubu gde su tih godina svirale najveće svetske zvezde (The Rollingu  Stones, David Bowie, Led Zeppelin, The Who, Yes, Jethro Tull, The Jimi Hendrix Experience, Pink Floyd i mnogi drugi).

Ulaznice za večerašnji koncert koštaju 1.000 dinara i one se do 18 sati mogu kupiti u "CD Sound" music shop-u, Energy music shop-u, turističkoj agenciji Big Star i pivnici Nemir. Od 19 sati prodavaće se na ulazu u Banovinu po istoj ceni.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • CVETKO prvi

    15:56 // 2. 9. 2016.

    Što da ne sviraju kad su mladi i nevidjeni entuzijasti - pravi rokeri !
    Biće mi zadovoljstvo da ih opet slušam i gledam !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: