Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije
Prijavljen

Autobuska stajališta za gradski prevoz

Bilo je ranije dosta priča o aplikaciji koja prikazuje dolazak autobusa ili o postavljanju reda vožnje na Guglu, ali stalno se zanemaruje stanje autobuskih stajališta po gradu. Stajalište u Zetskoj nije obeleženo i autobus uopšte i ne staje na toj stanici iako je ona uredno ucrtana na Gugl mapama. Na slici se vidi da ni 2014. godine (Google Street View) nije bilo obeleženo, ali autobusi su stajali na tom mestu dok je bio stari prevoznik. Kada se prevoznik promenio prestalo je skupljanje putnika na tom stajalištu. Stajalište u ulici Vazduhoplovaca nije obeleženo; autobusi staju ali nikad na istom mestu, a građani ne znaju gde treba da čekaju već pešače do sledeće stanice. Saobraćajni znaci koji sadrže naziv stajališta i broj linija na mnogim mestima nedostaju ili su zastareli (na slici se vidi da na stajalištu „Božidarčeva“ staje linija 11, iako već osam godina tom ulicom ide samo linija 9). Po gradu postoji još dosta neobeleženih stajališta i sličnih primera. Na sajtu Direkcije (jgpnis.rs) nemoguće je naći spisak linija i stajališta, iako je ranije takav dokument postojao. Poređenja radi, na sajtu beogradskog gradskog prevoza (gsp.rs) moguće je naći detaljne informacije o redu vožnje i stajalištima koje se redovno ažuriraju. Jedini podatak na niškom sajtu je slika lošeg kvaliteta koja prikazuje gde linije saobraćaju (jgpnis.rs/linije/gradske-linije/).

Аутобуска стајалишта за градски превоз Аутобуска стајалишта за градски превоз Аутобуска стајалишта за градски превоз Аутобуска стајалишта за градски превоз
Podeli sa prijateljima

Ovaj tekst je nastao uz podršku Ministarstva kulture i informisanja kroz program sufinansiranja projekata iz oblasti javnog informisanja.

prijavi problem

Možete postaviti maksimalno 5 fotografija. Dozvoljeni formati su PNG/JPG/GIF, maksimalna veličina 10MB, minimalna rezolucija 600x600px.

Obavesti me o daljim aktivnostima u vezi sa mojim problemom