Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije
Prijavljen

Deponija u Čarnojevića 10?

Kontejneri postavljeni na sred dvorišta/parkinga korišćenog od strane stanara najmanje dva solitera i još dve zgrade, kao i od strane zaposlenih u Leonu za utovar/istovar robe, a neretko i njihovih njihovih kupaca, često nalikuju na mini deponiju. Ovo nije u potpunosri krivica radnika Medijane koji u gluvo doba noći prazne podzemne kontejnere (ne želite da vas oni zvuci probude iz sna), ovde ima i krivice u nesavesnim stanarima, studentima, prolaznicima, koji dovijajući se za parking na svakojake načine, svoja vozila ostavljaju tako kamion često ne može ni da dođe do kontejnera. Dolazak do kontejnera ume ponekad da nalikuje i na poligon sa preprekama nalik nekom od adrenalin parkova, pa ćete često videti male bakice kako dođu do samog kontejnera i usled nemogućnosti da zaobiđu poligonske prepreke od blata, često ostave svoje kese sa smećem na bezbednoj lokaciji tik uz sami kontejner. Ima tu i onih stanara koji kabasti otpad ostave uz kontejner, sakupljača sekundarnih sirovina koji nakon što sakupe neophodno, izbačeni sadržaj obično i ne vrate natrag, ali i meni lično omiljenih krozprozorskih bacača, pa tako možete u ranojutarnjim časovima zateći slatki doručak na vašoj šoferki (kako oni samo misle na nas). Šalu na stranu, ovo je problem koji se već dugo ponavlja i često sebi postavim pitanje, nisu li ti kontejneri mogi biti postavljeni na ulazu u parking? Kojim danima zapravo Medijana dolazi i da li se može postaviti znak obaveštenja da se ne parkira na određenom mestu tog dana u nedelji? Da li se sakupljanje smeća može obaviti u jutarnjim časovima kada su svi na poslu i parking rasterećen? Hvala na izdvojenom vremenu i pažnji 😊

Podeli sa prijateljima

Ovaj tekst je nastao uz podršku Ministarstva kulture i informisanja kroz program sufinansiranja projekata iz oblasti javnog informisanja.

prijavi problem

Možete postaviti maksimalno 5 fotografija. Dozvoljeni formati su PNG/JPG/GIF, maksimalna veličina 10MB, minimalna rezolucija 600x600px.

Obavesti me o daljim aktivnostima u vezi sa mojim problemom