Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije
Prijavljen

Opasno po život pešaka, ul. Zmaja od Noćaja i Rudnička

Ove dve ulice poznajem preko 30. god. Nekada sam strahovala za svoj život, zatim za život svoje dece a sada i za unuke. Problem je sledeći- ulica Zmaja od Noćaja celom dužinom sa jedne strane ima uzan trotoar gde su parkirani automobili a pri tom zauzimaju i deo inače uskog kolovoza. Sa druge strane je duž cele ulice žica nekadašnje kasarne a sada projekta "Novi Niš" koji je trebao da bude završen mislim 2019. god. a biće završen nikada... Pešaci se kreću tim ostatkom uskog kolovoza. Rudnička ulica se nadovezuje na prethodno opisanu ulicu. Situacija je takva da ima sa obe strane trotoare ali su zauzeti parkiramim automobilima a vrlo često su vlasnici ispred svoje kuće postavili na tim trotoarima žardinjere tako da se automobili parkiraju na kolovozu. Ove dve ulice su poslednjih godina postale VEOMA PROMETNE a vozila se kreću često VELIKOM BRZINOM jer imaju otvoren pravac. Lično mi se desilo da sam jednog dana vozila unuka kolicima. Dva automobila su se preticala punom brzinom. Samo zahvaljujući mojoj brzoj reakciji je izbegnuto da promaše i mene i kolica sa bebom! Roditelji sa strahom šalju decu u školu i dočekuju ih. Neki koji nemaju baš tako jake živce svakodnevno vode i odvode decu... da ne razvodnjavam priču... Da li se ovaj grad oslanja na izuzetno oprezne pešake svih uzrasta da se ne desi neka nesreća? Da li treba da se desi NEKA TRAGEDIJA pa da se onda preduzimaju koraci i rešenja? Hvala

Opasno po život pešaka, ul. Zmaja od Noćaja i Rudnička
Podeli sa prijateljima

Ovaj tekst je nastao uz podršku Ministarstva kulture i informisanja kroz program sufinansiranja projekata iz oblasti javnog informisanja.

prijavi problem

Možete postaviti maksimalno 5 fotografija. Dozvoljeni formati su PNG/JPG/GIF, maksimalna veličina 10MB, minimalna rezolucija 600x600px.

Obavesti me o daljim aktivnostima u vezi sa mojim problemom