Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije
U obradi

Problem sa komunalnim otpadom u ul. Koste Stamenkovića

Kontejneri u ul. Koste Stamenkovića su stalno puni. Iako se redovno prazne po utvrđenom režimu, to nije dovoljno, jer ih pored stambene zgrade sa 40 stanova i Dušanovog bazara (za koje su predviđeni) koriste i objekti iz ul. Koste Stamenkovića (dragstor, kafić, kafana, pekare, radnje brze hrane itd.). Problem dodatno povećavaju građani koji sakupljaju sekundarne sirovine, koji nakon sortiranja ostavljaju za sobom otpad van kontejnera, vetar to raznosi, te je neretko otpad svuda u okolini. Posebno je situacija dramatična u kišnom periodu, obzirom da pad rekonstruisane ulice nije izveden prema slivniku atmosferske kanalizacije, te se ispred kontejnera formira velika bara čitavom širinom ulice. Pored svega, imajući u vidu da je parking iza Dušanovog bazara u svako doba dana preopterećen, vrlo je neprijatno biti pešak i stanar u ovom delu centra grada. Prema informacijama koje imam (nezvaničnim), i iz Dušanovog bazara i iz stambene zgrade su podnošeni zahtevi za postavljanje podzemnih kontejnera, ali reakcije nema.

Problem sa komunalnim otpadom u ul. Koste Stamenkovića Problem sa komunalnim otpadom u ul. Koste Stamenkovića Problem sa komunalnim otpadom u ul. Koste Stamenkovića Problem sa komunalnim otpadom u ul. Koste Stamenkovića Problem sa komunalnim otpadom u ul. Koste Stamenkovića
Podeli sa prijateljima

Ovaj tekst je nastao uz podršku Ministarstva kulture i informisanja kroz program sufinansiranja projekata iz oblasti javnog informisanja.

prijavi problem

Možete postaviti maksimalno 5 fotografija. Dozvoljeni formati su PNG/JPG/GIF, maksimalna veličina 10MB, minimalna rezolucija 600x600px.

Obavesti me o daljim aktivnostima u vezi sa mojim problemom