Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije
Prijavljen

Teška zloupotreba "Parking servisa"

Ovo je veliki problem koji se odnosi na sve gradjane Niša. U slikama koje su u prilogu možete videti parking iza Narodnog pozorišta, deo ulice Generala Tranijea i na trećoj je ulica Strahinjica Bana. O čemu se radi ovde? Na slikama su znaci za parking, koji su definisani Pravilnikom o saobracajnoj signalizaciji. Treba napomenuti da je pravilnik na snagu donela država, a ne neki tamo "Parking servis". Na tim znacima je označen broj parking mesta. Hajde da uzmemo znak u Strahinjica Bana kao primer: na znaku je broj tri sto znači da od tog znaka na dalje ima samo tri parking mesta koja su definisana zakonom, a "Parking servis" je, duž ulice, označio još ko zna koliko i sve to naplaćuje! Ja sam ovde postavio samo tri primera ali takvih znakova odnosno ulica sa ovakvom signalizacijom, na kojima je generalno definisan mnogo manji broj parking mesta od onog koji se plaća, u celom gradu. Sta je zaključak? Građani Niša plaćaju "Parking servisu" za sva ova mesta koja je očigledno "Parking servis" sam po sebi označio kao parking mesto, a to znači da oni naplaćuju uslugu za nepostojeća parking mesta. Verovatno oni plaćaju gradu zakup za parking mesta koja su označena znacima, a sve ostalo naplaćuju "na divlje". Verujem da mesečno uzimaju milione na potpuno nezakonit način. Na ovaj način građani Niša su prevareni za milione evra svakog meseca! Ali, neko je "Parking servisu" to omogućio jer sasvim je sigurno da nisu sami u celoj ovoj prevari. Pozdrav! I ne zaboravite da pošaljete poruku sledeci put kad se parkirate ;)

Teska zloupotreba Parking servisa Teska zloupotreba Parking servisa Teska zloupotreba Parking servisa

Komentar redakcije

Poštovani,

Prosleđujemo Vam odgovor iz JP "Parking servis" u kome pojašnjavaju šta znače brojevi na oznakama za parkirališta.

"Broj na tabli označava broj stanarskog sektora kome pripadaju parking mesta. U zoniranom području je definisano 10 sektora za stanare. Stanari koji poseduju stanarsku kartu mogu da parkiraju na parking mestima u okviru svog sektora bez vremenskog ograničenja i dodatne naplate. Uslov za dobijanje stanarske karte jeste da korisnik ima ličnu kartu sa adresom koja pripada zoni parkiranja i da se vozilo vodi na njegovo ime. Ovo nije novina, jer table sa brojem sektora postoje još od uvođenja sektora, odnosno od 2008. godine".

Podeli sa prijateljima

Ovaj tekst je nastao uz podršku Ministarstva kulture i informisanja kroz program sufinansiranja projekata iz oblasti javnog informisanja.

prijavi problem

Možete postaviti maksimalno 5 fotografija. Dozvoljeni formati su PNG/JPG/GIF, maksimalna veličina 10MB, minimalna rezolucija 600x600px.

Obavesti me o daljim aktivnostima u vezi sa mojim problemom