Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije
Prijavljen

Ulice u naselju Podvinik i dalje bez asfalta

Naselje PODVINIK postoji 25 godina. Graniči se sa poznatim Branko Bjegović naseljem, Dvadeset pet godina gaženja blata, nošenja zaštitnih kesa na nogama kada padne kiša. Pogađate neasvaltirane ulice, iako su svi stanovnici ovog naselja uredno platili komunalije i sve gradske takse. Malo uporniji sneg vodi u kolaps ne samo saobraćaja nego i pešačenja. Unazad 15 godina obećanja, lažna nadanja da će jednog jutra bageri i mašine započeti asvaltiranja. Očekivanja su bila skoro realna kada je pre 10 godina Norveška vlada sagradila školu Ivo Andrić 2, kao i kada je sagrađeno lepo novo obdanište. Kako bi Norvežani reagovali da vide da je najmodernija škola na Balkanu urasla u šipražje, da su ograde zarđale, da je put neasfaltiran i pun rupa? Zmije su domaće životinje. To čeka dečicu i radnike škole kada dodju do njenih kapija. Ali kako doći do škole kada neumoljiva prašina, rupe, blato posle kiše i bare veličine jezera predstavljaju prepreke na tom putu. Ima i podmlatka u naselju, ali kako voziti kolica..to je nemoguće. Nadamo se da živimo u civilizovanom svetu i Zemlji, gde asfalt do kuće i škole predstavlja nužnost a ne luksuz. 25 godina borbe, moljakanja, obećanja, .... U naselju se grade ,,jeftini,, stanovi za raseljena lica. Asfalta nema. Ima li nade ?

Ulice u naselju Podvinik i dalje bez asfalta Ulice u naselju Podvinik i dalje bez asfalta Ulice u naselju Podvinik i dalje bez asfalta Ulice u naselju Podvinik i dalje bez asfalta
Podeli sa prijateljima

Ovaj tekst je nastao uz podršku Ministarstva kulture i informisanja kroz program sufinansiranja projekata iz oblasti javnog informisanja.

prijavi problem

Možete postaviti maksimalno 5 fotografija. Dozvoljeni formati su PNG/JPG/GIF, maksimalna veličina 10MB, minimalna rezolucija 600x600px.

Obavesti me o daljim aktivnostima u vezi sa mojim problemom