Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Društvo

Niškoj umetnici "zeleni list", kotlarnica niškog Univerziteta zagađivač godine

Jedna od zaštitnika životne sredine u akciji "Tražimo zagađivača i zaštitnike godine" Radio Beograda 2 i Pokreta gorana Vojvodine jeste umetnica iz Niša Danica Maksimović koja pravi mozaike od elektronskog otpada. Za zagađivača godine proglašena je kotlarnica Univerziteta u Nišu koja, kako su rekli, "i pored najava gradskih vlasti i mnogih tendera, nastavlja da radi i da truje Nišlije".

detaljnije
Državni posao

Državni posao u "15 minuta": Naša stvarnost je toliko iskarikirana da humor nije ni potreban

Glumci i kreatori humorističkog serijala Državni posao Dimitrije Banjac, Nikola Škorić i Dejan Ćirjaković odigrali su pred Nišlijama u Domu Vojske najnoviju predstavu “Velika seoba arhivatora”. U emisiji “15 minuta” Južnih vesti rekli su da je njihov humor - humor mentaliteta i apsurda i da često ni ne moraju da društveno-angažovane teme karikiraju, jer je stvarnost često upravo takva, ali i da su pozitivno uticali javni sektor u Srbiji.

(2) detaljnije
izbori Niš

U Nišu ima 226.266 birača - zaključen birački spisak

Pravo da glasaju 2. juna, kada će u Nišu biti održani lokalni izbori, ima 226.266 birača, saopštila je Gradska izborna komisija nakon Rešenja o zaključenju biračkog spiska i utvrđivanju ukupnog broja Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu. To je manje u odnosu na parlamentarne izbore decembra prošle godine - kada su bila 228.502 birača.

(14) detaljnije
bolnica

Besplatni preventivni pregledi u prokupačkom Zdravstvenom centru

Prokupčani koji žele da provere svoje zdravstveno stanje, pre svega krvni pritisak, EKG i urade laboratorijske analize, kvnu sliku i nivo šećera u krvi mogu to da urade besplatno u prokupačkom Zdravstvenom centru u nedelju 19. maja u vremenu od 8 do 17 sati.

detaljnije
  • Mural-herojima-sa-Pastrika1;-foto:-M.-S

    Jadranska ulica u Nišu postaje ulica Heroja sa Paštrika

    Ako niški odbornici na sednici Skupštine u utorak, 21. maja usvoje predlog, Jadranska ulica kod Tvrđave u Nišu poneće naziv ulica Heroja sa Paštrika.

    (18) detaljnije
  • Opština Vlasotince

    Predstave, folklor i litija za Dane Vlasotinca

    Povodom proslave gradske slave u Vlasotincu će od 19. do 23. maja biti održana manifestacija Dani Vlasotinca, Kulturni centar je pripremio nekoliko predstava, a građani će moći da pogledaju i nastupe folklornih ansambala.

    detaljnije
  • dom zdravlja niš

    U nedelju besplatni preventivni pregledi - EKG, eho abdomena i provera šećera u krvi

    U više od 160 zdravstvenih ustanova u Srbiji, među kojima su i one u Nišu, Vranju, Pirotu, Leskovcu i drugim mestima na jugu, u nedelju, 19. maja od 8 do 17 sati, obavljaće se zdravstveni preventivni pregledi. Svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i uputa, izmere krvni pritisak, urade EKG i ultrazvučni pregled abdomena, i provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku u laboratorijama.

    (4) detaljnije
  • Univerzitet u Nišu

    Jovan Stepanović jednoglasno izabran za rektora - ko su novi rektor i prorektori

    Savet Univerziteta u Nišu potvrdio je predlog Senata i sa 30 glasova za, od 30 prisutnih članova, aktuelni prorektor i redovni profesor Tehnološkog fakulteta u Leskovcu prof. dr Jovan Stepanović izabran je za novog rektora ove visokoškolske ustanove. Prema njegovom predlogu, za prorektore su izabrani akuelni rektor Dragan Antić, aktuelni dekani Medicinskog i Ekonomskog fakulteta Dobrila Stanković Đorđević i Tadija Đukić, kao i profesori sa Pravnog i Prirodno-matematičkog fakulteta Miroslav Lazić i Dragan Đorđević, protiv koga je vođen predistražni postupak i podnet je optužni predlog.

    (18) detaljnije
  • narodni muzej niš 2

    Niz predavanja o istorijskim ličnostima i događajima Niša na Međunarodni dan muzeja

    Povodom Međunarodnog dana muzeja koji će biti obeležen u subotu, 18. juna, niški Narodni muzej organizovaće 9 predavanja na svojim lokalitetima.

    (4) detaljnije
  • Biramo Niš

    "Biramo Niš": Beneficije i status službenog lica za prosvetne radnike

    Prosvetnim radnicima treba dodeliti beneficije i dati status službenog lica, predlažu iz koalicije “Biramo Niš” i zahtevaju uvođenje i primenu drakonskih kazni prema nasilnicima, uz trajno izbacivanje iz škole, krivične i visoke novčane kazne za roditelje prestupnika i za učenike koji su nasilni u školama.

    (17) detaljnije
  • protest, prosveta

    Prosvetari danas štrajkuju: Bolje da nam "pukne" dnevnica, nego glava

    Subjektivni osećaj nemoći prisutan je kod svakog zaposlenog u školama, nasilje trpe i deca i nastavnici, a ignorisanjem država to nasilje i podstiče, ističu prosvetni radnici koji danas obustavljaju rad zbog napada na njihovog kolegu u Bačkoj Palanci. Ako im po zakonu oduzmu dnevnicu jer danas ne rade, poručuju da je i to bolje nego da im “pukne glava”.

    (25) detaljnije
  • Ćele kula (1)

    Rezultati istraživanja u Ćele-kuli biće predstavljeni početkom juna

    Projekat antropološke analize, rekonstrukcije lica i digitalizacije svih preostalih lobanja junaka uzidanih u Ćele-kuli nalazi se u završnoj fazi. Zbog manjka istorijskih izvora o izgledima ljudi tog vremena, ceo projekat neće biti završen do 31. maja i 215. godišnjice Bitke na Čegru. Ipak, rezultate antropološke analize Nišlije će moći da vide nakon izbora.

    (2) detaljnije
  • radionica eu info kutak

    Opština Medijana daje 1,5 miliona dinara za "Prolećne dane"

    Za 19 animatora koji će raditi dečije radionice, ozvučenje, dron, sokiće i slatkiše i koji će biti deo "Prolećnih dana u Medijani", niška Gradska opština Medijana planira da plati 1,5 miliona dinara. Tender je raspisan i otvoren do 24. maja.

    detaljnije
  • Dragan Milić

    Milić nije izabran za redovnog profesora - šta piše u izveštaju Komisije

    Direktor niške Karidohirurgije doktor Dragan Milić nije izabran za redovnog profesora Medicinskog fakulteta u Nišu jer njegovi radovi ne pripadaju užoj naučnoj oblasti Hirurgija za koju je konkurisao, izneseni su potpuno identični podaci koji su već prezentovani, nemaju dovoljno recenzija i nemaju minimalni autorski doprinos, navela je Komisija.

    (27) detaljnije
KOMENTAR DANA

Njima ne treba sreća, treba im pobeda.

Nišlija čitalac

Tekst: Ni treća nije bila sreća - niški Radnički u Novom Pazaru odlučuje o baražu

Pronađite nas na: