Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:37, 27. 11. 2013.

| Društvo

700 miliona dinara plaćeno Jugorosgasu

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
toplana-velika-*rts*.jpg
Građani se odazvali akciji, plaćeno 700 miliona, čeka se Grad, foto: rts.rs

Dug koji je u jednom trenutku blokirao račun niške Toplane u velikoj meri je plaćen. Jugorosgasu se duguje samo suma koju, zapravo Grad duguje Toplani.

Od 724 miliona dinara, koliki je bio ukupan dug Toplane sa završetkom prethodne grejne sezone, Jugorosgasu prema potpisanom protokolu, plaćeno je 700 miliona.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je da jedini dug koji je ostao, dug Grada prema Toplani. Taj novac bi, nakon uplate, trebalo da bude prosleđen Jugorosgasu, ali prvi čovek Niša nije precizirao kada će uplata biti izvršena.

- Dug je praktično...plaćeno je 700 miliona. Toplana je odradila lavovski deo posla. Mi smo juna imali problem, jer više nismo imali aproprijacija u budžetu, tek nakon izmena smo uspeli da nastavimo - rekao je Perišić.

Ovo potvrđuju i u niškoj Toplani i kažu da sada ne bi trebalo da bude problema u isporuci gasa.

- Ostalo je još dvadesetak miliona i to je dugovanje Grada ka Toplani, to je praktično njihovo dugovanje za grejanje. I to je završetak isplate starog dugovanja od 724 miliona - kaže portparol niške Toplane Milena Pavlović.

Podsetimo, nakon blokade računa niške Toplane, sa Jugorosgasom potpisan je protokol o isplati duga. Prema protokolu dug je do 15. oktobra trebalo da bude otplaćen. Akcija naplate računa od građana koja je sprovedena letos očigledno je urodila plodom, ali protokol, zbog duga Grada, nije ispoštovan u predviđenom roku.

Ipak, i pored dugovanja od dvadesetak miliona, gradonačelnik Perišić kaže da je od direktora Jugorosgasa Vladimira Koldina, stiglo pismo u kojem se zahvaljuje zbog regulisanja duga.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • AndjelaPR

    23:43 // 27. 11. 2013.

    Saopštenje portparola toplane na nivou srednje škole.

  • nn

    12:34 // 27. 11. 2013.

    a to sto je grejanje ocajno nema veze...a najbolja fora koju su uveli od ove grejne sezone, naplata po potrosenoj energiji...i tako su me za ceo mesec grejali ukupno 20 sati a naplatili punu cenu...

  • Miodrag Jovanovic

    12:25 // 27. 11. 2013.

    Niko se ne pita odakle 700 milona, ne verujem da su sve zgrade, 61 kom. platile dugove, mislim da je podignut kredit koji otplacuju svi gradjani, a 30% se greju na toplanu, Juzne v. istrazite istinu!?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: