Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:18, 2. 10. 2014.

| Društvo

Bez nastave na prvom času i u niškim školama

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
ucionica.jpg
Danas nije bilo nastave na prvom času u niškim školama

Štrajku prosvetnih radnika danas su se odazvale sve niške osnovne i srednje škole u kojima nije bilo nastave na prvom času u obe smene, kažu predstavnici sindikata.

Na štrajk su pozvala sva 4 reprezentativna sindikata prosvetnih radnika. Njihovi predstavnici kažu da će dalje aktivnosti zavisiti od odgovora i reakcije ministarstva finansija i prosvete.

U Domu sindikata će svi naši sindikati 11. oktobra održati tribinu o aktuelnoj situaciji u prosveti. Biće pozvani i ministri finansija i prosvete. Videćemo hoće li se odazvati i pregovarati - kaže Zorica Kitanović, predsednica Gradskog odbora Samostalnog sindikata obrazovanja Niša.

Ona dodaje da će se o narednim aktivnostima sindikata razmatrati uoči rebalansa budžeta, što bi trebalo da bude u oktobru.

Tada ćemo videti šta će se dogoditi, da li će se nešto "preliti" za obrazovanje - kaže Kitanović.

Štrajkački zahtevi poslati ministru prosvete Srđanu Verbiću su da zaposleni u obrazovanju budu izuzeti od najavljenog smanjenja plata u javnom sektoru i donošenje Zakona o platama u javnom sektoru za sve direktne budžetske korisnike, "kojim će se ispraviti nepravda prema prosvetnim radnicima".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • branch

    21:38 // 21. 10. 2014.

    udarate tamo gde je najosetljivije ,a sta da rade radnici silnih propalih firmi cija delatnost nije bila direktno usmerena na decu,gradjane u drustvu.Ne treba vam se popustit na tim ucenama

  • branch

    21:32 // 21. 10. 2014.

    bezobrazno je sto radi licnih interesa dozvoljavate sebi da manipulisete ucenicima i njihovim roditeljima od kojih mnogi i ne primaju platu

  • Pritisak

    13:18 // 3. 10. 2014.

    Da li će neko da reaguje na pritisak pojedinaca iz školske uprave Niša prema prosvetnim radnicima da prosto rečeno budu štrajkbreheri ! Verujem da će vrlo brzo i ti pojedinci iz ove uprave biti tema !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: