Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:21, 20. 1. 2011.

| Društvo

Blokiran račun Specijalne škole u Leskovcu

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Specijalna škola Leskovac

LESKOVAC – Zbog neplaćene električne energije u višednevnoj blokadi je račun Specijalne škole, jedine vaspitno-obrazovne ustanove ove vrste u kojoj se obrazuju deca sa posebnim potrebama sa područja Jablaničkog okruga.

U pogonu Trenka rad, koji je deo Specijalne škole, radnici ne rade i ne primaju minimalac, a po rečima Dragana Nikolića, predsednika Nezavisnog sindikata, nema interesovanje da se njihov problem reši.

- Poverioci traže naplatu potraživanja, radnici plate i svakog meseca se uvećavaju gubici od 700.000 do 1.000.000 dinara – ocenjuje Nikolić.

Po Nikolićevim rečima tačan iznos dugovanja još nije utvrđen, ali se kreće oko 20 miliona dinara, a samo obaveze škole za neisplaćene zarade radnicima, zaključno sa decembrom prošle godine, iznose šest miliona dinara.

Blokiran je i račun OŠ „Petar Tasić“ za iznos od 1,9 milion dinara za neizmirene račune za izvedene radove na rekonstrukciji sale 2006. i 2007. godine.

U Leskovcu su, inače, proteklih dana, posle uplate devet miliona dinara iz budžeta lokalne samouprave, deblokirani višemesečni računi desetak osnovnih i sredniih škola.

Suzana Stanković-Ilić, načelnica Gradske uprave za društvene delatnosti, ističe da će preostala i pristigla dugovanja u iznosu od pet miliona dinara biti isplaćena narednih dana. Ona ocenjuje da lokalna samouprava neće moći da obezbedi sredstva za izmirenje obaveze od 60 miliona dinara, koje ima Medicinske škole za neplaćene obaveze obnove škole posle katastrofalnog požara.

- Bojim se da grad Leskovac ne može da reši ovaj problem bez pomoći Republike jer se dug stalno uvećava i ima brojnih pitanja koja traže dodatno objašnjenje, a nisam jedino ja odgovorna za rešavanje ovog problema – zaključuje Suzana Stanković-Ilić, načelnica Uprave društvenih delatnosti Leskovca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: