Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:22, 4. 2. 2011.

| Društvo

Bogat program Centra za obrazovanje

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti

LESKOVAC – U Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju u Leskovcu do sada održano 5 seminara i tri prezentacije izdavačkih kuća.

- Centar je zvanično počeo da radi 11. novembra prošle godine, a do kraja 2010. održano je pet promotivnih seminara za prosvetne radnike i prezentacija tri izdavačke kuće – podseća Gordana Stanković, direktor ove ustanove.

Na seminarima je bilo 176 nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača, a prvi stručni skup „Jezik i komunikacija u školama na području prizrensko-timočkog dijalekta“ održan je 27. i 28. novembra.

U decembru su bili na rasporedu sledeći semninari: „Iz čarolije II-program edukacije nastavnika za primenu informatičkih tehnologija u kreiranju multimedijalne nastave“, „Odabrane teme iz Teorije grafova“, „Likovno je i...“, „Kako izbeći zamku zavisnosti“.

Centar je organizovao i tri prezentacije udžbenika za osnovnu školu izdavačkih kuća „Novi Logos“, „Klet“ i „Zavoda za udženike“.

Od osnivanja, stručnjaci ove vaspitno-obrazovne ustanove pohađali su seminare za primenu informatičkih tehnika u kreiranju multimedijalne nastave, a slični seminari će biti organizovani ove godine, a sredstva za realizaciju tih programa obezbediće donatori.

Minule godine Centar za stručno usavršavanje u obrazovnaju primio je donaciju Švajcarske agencije za saradnju u visini od 7.434.460,00 dinara. Tim sredstvima opremljen je Centar i realizovane su brojne aktivnosti ustanove i na računu je ostalo 25.847,80 dinara.

Krajem minule godine, Centar je potpisao sa SDC-om novi ugovor o donaciji za 2011. godini u već je uplaćeno 2.286.642,00 dinara. Tako je na kraju prošle godine na donatorskom računu centra bilo 2.312.489,00 dinara.

- Donatorski novac Centar će koristitit isključivo prema nameni, na osnovu utvrđenog Plana realizacije projekata i dogovora sa donatorima – kaže Suzana Stanković Ilić, predsednica Upravnog odbora Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju.

Uz podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju, Skupštine grada Leskovca i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije formiran je Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: