Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:46, 15. 10. 2010.

| Društvo

Borba protiv trgovine ljudima

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
Prokuplje

PROKUPLJE - Odsek za strance, suzbijanje ilegalnih migracija i trgovine ljudima Policijske uprave u Prokuplju u saradnji sa lokalnom samoupravom, Centrom za socijalni rad i Crvenim krstom organizovaće krajem meseca tribinu na temu "Borba protiv trgovine ljudima" u kojoj će učešće uzeti i predstavnici škola (profesori, učenici i studenti).

Takođe, prema saopštenju prokupačke policije, u toku ovog meseca planirana su i predavanja u svim osnovnim, srednjim i visokim školama na području Topličkog okruga na kojima će učenici i profesori biti upoznati sa problematikom trgovine ljudima.

-Cilj ovih aktivnosti jeste upoznavanje javnosti sa ovim velikim problemom današnjice, jer se trguje ljudskim bićima, čime su povređena osnovna ljudska prava. Ljudima se trguje zbog trgovine ljudskim organima, pornografije, seksualne i radne eksploatacije, prosjačenja, prisilnog braka, a decom i zbog usvajanja - navodi se u saopštenju policije.

U saopštenju se navodi i da se time krše osnovna ljudska prava: pravo na život, rad i obrazovanje, pravo na zdravlje, jednakost među ljudima, sloboda kretanja, pravo na odlučivanje i izbor kao i sloboda i dostojanstvo pojedinca.

Trgovina ljudima je jedan od najvećih međunarodnih problema koji jednako pogađa zemlje u periodu ekonomske i društvene tranzicije, kao i industrijski razvijene zemlje.

Oktobar je označen je kao mesec borbe protiv trgovine ljudima
 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: