Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:22, 12. 7. 2013.

| Društvo

Bulatović: Banja Topilo javno dobro

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Bulatovic-1.JPG

I pored sudske presude da se prostorije objekta u Banji Topilo vrate većinskom vlasniku, predsednik Opštine Crveni Krst Darko Bulatović i manjinski vlasnici nisu dozvolili da se to dogodi.

Oni su sprečili sudskog izvršitelja da sprovede odluku Privrednog suda i vrati objekat većinskom vlasniku preduzeću "Banja Topilo", pozivajući se na rešenje Osnovnog suda kojim se "raspolaganje prirodnim resursima termomineralnim vodama poverava na korišćenje Gradu Nišu do okončanja sudskog procesa".

- Ovaj objekat napravljen je bez dozvole, i to nad državnim dobrom Srbije, nad lekovitom vodom. Sad nju eksploatišu stičući za sebe bogatstvo - kaže Bulatović.

Sa zamenikom predsednika Opštine Predragom Rajkovićem zaustavio je sudskog izvršitelja na ulazu u objekat. Banja Topilo

- Ja ću stajati na vratima i neću se skloniti! Za nas nemaju važnost sudske odluke koje su na štetu države - rekao je Bulatović.

Nakon dolaska policije, sudski izvršitelj ipak je odlučio da danas ne izvrši sudsku odluku i zatražio je da se Privrednom sudu zvanično dostavi odluka Osnovnog suda posle čega će sudija ponovo razmatrati ovaj predmet.

Ovaj objekat je bez građevinske dozvole na već postojećim temeljima gradilo "Turističko društvo Topilo", a izvođač radova bilo je Društveno preduzeće "Investprojekt" Niš. Pošto "Turističko društvo" izvođaču radova nije moglo da plati radove i napravilo je dug od skoro 700.000 dinara, sud je 2000. godine doneo presudu da "Investprojekt" postane suosnivač objekta.

Tako je "Investprojekt", odnosno sada preduzeće "Banja Topilo", postalo vlasnik "Banje Topilo" sa udelom od 77,8 odsto, dok ostatak pripada akcionarima iz "Turističkog društva Topilo". Banja Topilo

Član nadzornog organa Upravnog odbora "Turističkog društva" Branislav Pantić kaže da je to bio način "da neko javnu imovinu pretvori u svoje vlasništvo".

Zamenik direktora preduzeća "Banja Topilo", koji je danas bio na licu mesta odbio je da za novinare komentariše ovaj slučaj i najavio da će im se obratiti saopštenjem uz dokumentaciju.

Gradili sami meštani

Prve objekte u Banji Topilo gradili su meštani Kravlja i Velepolja još sedamdesetih godina.

- Ja i moj deda smo prvi otvorili ovu banju, i put smo tu pravili, tu je sve trnje bilo - kaže Evica Mirković koja ima 83 godine.

Deset noćenja u Banji koštaju 10.000 dinara, a privatni smeštaj nude i meštani. Mineralna voda koja izvire na 18 izvora pomaže kod lečenja reumatskih bolesti, bolesti nervnog sistema, kod hroničnih oboljenja želuca, zapaljenja žučne kese, bubrega i mokraćnih kanala. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mr Reki

    07:58 // 16. 7. 2013.

    Umesto jeftinog populizma očekivao sam stručnost. Umesto bliskosti sa vrhuškom u Beogradu - posvećenost.
    Možda neki drugi put, kod Dareta toga nema.
    Što je najgore, on pretenduje daleko više...

  • vesna stefanovic

    21:49 // 15. 7. 2013.

    kako mozete da komentarisete ono sto neznate.Prvi put da neko od politicara uradi pravu stvar da lopovu kaze da je lopov.Kamo srece da je vise takvih i bi procvetali.

  • Mateja

    10:39 // 13. 7. 2013.

    Da li je turisticko drustvo platilo radove izvodjacu?
    Da li je odluka o konvertovanju duga u vlasnistvo sporna?
    Ako je sve po zakonu onda uhapsiti predsednika opstine za ometanje sluzbenih lica.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: