Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:57, 13. 11. 2010.

| Društvo

Dom zdravlja u Vranju se odvaja

Autor:Jelena StojkovićIzvor:Južne vesti
Medicinski centar u Vranju

VRANJE - Većina odbornika gradskog parlamenta donela je odluku da se u zakonskom roku, do kraja godine, grad preuzme osnivačka prava nad Domom zdravlja.

Obaveza rukovodstva Medicinskog centra je da do 10. decembra završi deobni bilans koji će biti dostavljen Ministarstvu zdravlja i gradu, kako bi Dom zdravlja počeo da funkcioniše kao zasebna ustanova.

Ovakvom raspletu prethodila je višemesečna žučna rasprava u kojoj je opozicija uputila niz optužbi rukovodstvu Centra da zaustavlja proces odvajanja, dok je G17 optuživan za zapošljavanje svojih stranačkih pripadnika u Medicinskom centru.

Na zasedanju Skupštine, podnoseći izveštaj o ovoj tački dnevnog reda sekretar Skupštine Ljiljana Stojanović rekla je da je zakonska obaveza lokalnih samouprava da preuzmu osnivačka prava nad Domom zdravlja do 10. decembra kako Zakon o zdravstvenoj zaštiti, koji je stupio na snagu krajem 2005. godine, i nalaže.

Odbornike opozicije je zanimalo zašto u predviđenom roku direktor Centra i predsednik gradskog odbora G17 plus u Vranju Uroš Trajković nije dostavio izveštaj o tome dokle se došlo sa procedurom izdvajanja pa je Skupština grada zbog neispunjavanja zakonskih obaveza morala da obavesti Ministarstvo zdravlja zdravlja o čitavom problemu.

Trajković je, odgovarajući na optužbe, kazao da se oni koji ga prozivaju za kršenje zakona i sami ne pridržavaju zakonskih odredbi. U svakom slučaju parlamentarna većina je donela odluku da se odvajanje ovih medicinskih ustanova sprovede u predviđenom roku.
 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: