Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:20, 18. 10. 2013.

| Društvo

Hladni radijatori na startu grejne sezone

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
radijator.jpg
Radijatori bili hladni, arhivska fotografija

Iako je napolju bilo prilično hladno za ovo doba godine, i radijatori su, u sredu, u mnogim stanovima u Nišu, ostali hladni. Jedino su telefoni u “call” centru Toplane bili usijani.

Redakciji Južnih vesti javile su se Nišlije iz raznih delova grada žaleći se da nemaju grejanje ili ga imaju u jednom radijatoru ili u jednoj sobi.

- Prvog dana grejanja, pola radijatora u mom stanu bilo je hladno - napisao je jedan Nišlija iz Ulice Uroša Predića.

- Da li možete da dođete do informacije šta je sa grejanjem. Neki delovi imaju grejanje, neki ne. Živim u Vardarskoj ulici i mi nemamo grejanje - napisala je jedna naša sugrađanka.

Problema sa grejanjem je bilo i na Bulevaru Nemanjića, Bulevaru Zorana Đinđića, u ulicama Vojvode Tankosića i 7. jula.

Portparol niške Toplane Milena Pavlović kaže da je za start grejne sezone najnormalnije da ne budu topli radijatori u svim stanovima.

- Negde zgrade greju do pola, negde ne progreje poslednji sprat, nekome ne progreju svi radijatori. Sve to zahteva intervencije. Mi imamo ograničen broj ekipa i ograničen broj vozila - objašnjava Pavlović.

Ona kaže da su ekipe bile non-stop na terenu, tako je i danas, a bilo je problema i na toplovodu što je rešeno tokom jučerašnjeg dana.

- Za stabilizaciju grejanja je potrebno dva ili tri dana. Ekipe su na terenu i to se uglavnom rešava vrlo brzo. Situacija koja je trenutno sa grejanjem desi se na startu svake grejne sezone i to ne samo u Nišu, već i u drugim gradovima  - kaže Pavlović.

Tople probe prethodnih dana, ove probleme, kako kaže portparolka, nisu mogle da predvide, jer ih je bilo malo i kratko su trajale. Podsetimo, odlukom Gradskog veća Niša grejna sezona zvanično je počela 4. oktobra.


“Call” centar je radio

Mnoge Nišlije imale su primedbe i na “call” centar Gradske toplane. Kažu da nisu mogli da dobiju vezu, a neki su dobijali različite informacije.

- Pozvao sam njihov pozivni centar, međutim, desilo se nešto veoma zanimljivo. Radnik mi je saopštio da se javim za nedelju dana! Savetovao me da se nečim dogrevam, a da će oni doći kad budu imali vremena. Posle par minuta, moja supruga je pozvala sa drugog telefona, javila se radnica pozivnog centra, primila reklamaciju veoma kulturno, i rekla da će ekipa doći sutra - kaže jedan Nišlija koji se javio redakciji.

Portparolka Pavlović kaže da je bilo puno poziva i da je ranije “call” centar imao i po 400 ili 500 poziva dnevno. Naglašava da juče nije bio taj intenzitet, ali da je normalno da linija prvog dana grejne sezone bude zauzeta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • mile

    11:31 // 7. 10. 2022.

    crko leden radijator 13 rebara

  • krle

    11:30 // 7. 10. 2022.

    takvim kao sto si ti majistori ti nece nikad doci jer dugujes vise od 300.000 dinara

  • ja

    06:15 // 20. 10. 2013.

    Zvao sam toplanu da pitam zasto nema grejanja,zalupila mi je slusalicu neka sluzbenica.Lepo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: