Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:22, 11. 1. 2011.

| Društvo

Humanitarna pomoć Trgovištu - Tange

Autor:B.G.Izvor:Press
foto: Press

TRGOVIŠTE - Na ime humanitarne pomoći posle prošlogodišnjih katastrofalnih poplava država je opštini Trgovište poslala hiljadu pari tanga gaćica i brushaltera, prenosi Press.

Pošiljka je stigla iz Uprave carina. Svi su bili iznenađeni kada su videli da im je umesto osnovnih životnih namirnica poslat moderan donji veš raznih boja i dimenzija.

Neobična humanitarna pomoć stigla je u Trgovište nakon velikih poplava koje su prošle godine zadesile ovaj kraj, odnele dva života i nanele ogromnu materijalnu štetu već osiromašenom narodu, koji uglavnom živi od poljoprivrede.

- Kad nam je stigla ova pošiljka, ponadali smo se da je neka garderoba za decu, jer nam je toga najviše falilo. Kad smo videli gaće i brushaltere, nisam mogao da verujem. Sve same gaće, i to ove moderne, takve, bre, naše žene ne nose pa sve i da su džabe. Poklon je poklon, ali gladnom narodu treba brašno, a ne tange. Stvarno ispada da teraju šalu sa našom mukom - priča za Press Dragoljub Stanojković, šef magacina.

Da stvar bude gora, među donjim vešom našao se i po koji par crnih cipela za pokojnike. 

U Upravi carina Pressu su rekli da oni ne odlučuju sami o upućivanju humanitarne pomoći, već za to postoji stroga procedura. Prema njihovoj evidenciji, poslednja pošiljka koja je otišla u Trgovište bilo je vozilo za Dom zdravlja, i to još 2009. godine.

- Procedura podrazumeva da na predlog Ministarstva finansija, Vlada Republike Srbije donosi odluku o dodeljivanju neke robe koja je nakon okončanja prekršajnog postupka trajno oduzeta u korist države. Šta je i kako poslato odlučila je Vlada - rečeno je u Upravi carina.

Zanimljivo je da su, iako im je i samima neophodna pomoć, žitelji Trgovišta odvojili od gladnih usta i među prvima uputili pomoć Kraljevčanima posle nedavnog zemljotresa. Uplaćena je simbolična suma, ali bar nisu tange.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan Antonic

    16:00 // 12. 1. 2011.

    Drzva se stvarno ponekad sprda sa gradjanima koji su u nevolji. Ne bi me cudilo da Kraljevu posalju male seizmografe da gradjani odmah mere koliki udar ih je "strefio" goo.gl/W6s19 ...
    Uzas!

  • Milos

    15:09 // 12. 1. 2011.

    Ako nista drugo, nekoliko umotanih tangi mogu da posluze kao krpa.....

  • catch me

    09:27 // 12. 1. 2011.

    vidite kako misle o natalitetu nasi zvanicnici!
    vise sexy vesa vise malih beba!!
    nista nije slucajno.
    sta je bolje od novih udarnih snaga u delu zemlje koje je opustosila nepogoda...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: