Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:54, 30. 10. 2012.

| Društvo

I dalje niko ne brine o Bubnju

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
g
foto: Vlada Stojanovic

Spomen-park Bubanj još uvek je prekriven smećem, a lišće koje opada samo pogoršava stanje. Ipak, u gradu ne postoji preduzeće koje je nadležno za održavanje parka.

Fotografije koje je poslao čitalac jasno govore o tome da o higijeni parka niko već duže vreme ne brine.

r foto: Vlada StojanovicDirektor Javno-komunalnog preduzeća Gorice Branimir Jezdimirović kaže da se Bubanj ne nalazi u redovnom programu održavanja.

- Mi svake godine insistiramo da Bubanj bude u redovnom programu, ali za to Grad još uvek nije pronašao sredstva i zato se on održava "ad hok" - kaže Jezdimirović.

On objašnjava da Gorica povremeno očisti i ovaj park, iako sa gradom ne postoji ugovor po kome bi se to radilo.

Jezdimirović podseća da je trenutno u toku rekonstrukcija amfiteatra na Bubnju, da se uređuju staze i postavljaju klupe, kao i da je zasađen veliki broj novih sadnica.

- Bilo bi šteta da ovaj prostor ne počne redovno da se održava, a mislim da je neophodna i neka vrsta čuvarske službe - rekao je Jezdimirović.

On dodaje da sumnja kako će se sve vrlo brzo vratiti u pređašnja stanje ukoliko se ne reši ovaj problem.

Gradski većnik zadužen za komunalna pitanja Miloš Banđur kaže da će se sa nadležnim preduzećima sklopiti ugovor o održavanju spomen-parka Bubanj za narednu godinu ukoliko za to bude dovoljno para.

- U narednih mesec dana preduzeća će izaći sa predlozima Programa, a mi ćemo prema parama koje budu na raspolaganju videti za šta ćemo se odlučiti - rekao je Banđur.

On je dodao da će se truditi da se pojača higijena u gradu, kao i održavanje gradskog zelenila, ali da sve zavisi od novca koji će Grad za to izdvojiti.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Branislav Petrović

    08:52 // 31. 10. 2012.

    Kako bre niko ne vodi računa?Švalere ste zaboravili.Oni nebi ništa menjali.

  • kultura

    05:22 // 31. 10. 2012.

    Još jedan pokazatelj nesposobnosti nove gradske vlasti i njenih nazovi direktora javnih preduzeća. Ako nema para za održavanje čistoće u gradu za šta će onda biti? Pa ne košta valjda skupljanje smeća kao izgradnja npr. već čuvene nove sportske hale? Sa smećem na svakom koraku i zaraslim zelenim površinama Niš nikada neće biti pravi grad, a još manje proevropski...

  • Milena

    23:12 // 30. 10. 2012.

    Dobar deo odgovornosti je na samim građanima- posetiocima. Retko ko ima razvijenu svest o javnom dobru. Najlakše je pokazati prstom na đubre a zatim optužiti vlasti. Ne funkcioniše to tako.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: