Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:17, 7. 2. 2011.

| Društvo

Investicije u leskovačko obrazovanje

Autor:D.K.Izvor:Južne vesti

LESKOVAC – Tokom 2010. godine izvršena je sanacija i rekonstrukcija krovnog pokrivača i dogradnja, ali i izgradnja aneksa OŠ „Svetozar Marković“ u Leskovcu, a sredstvima Ministarstva sporta i omladine, NIP i lokalne samouprave završeni su radovi na fiskulturnoj sali pri OŠ „Vuk Karadžić“ u Pečenjevcu.

- Tokom minule godine realizovane su značajne investicione aktivnosti u obrazovanju naše opštine. Završena je rekonstrukcija tzv. male škole zgrade OŠ „Svetozar Marković“, koja je adaptirana za potrebe Centra za stručno usavršavanje u obrazovnaju svredstvima Švajcarske agencije za razvoj i saradnju i lokalne samouprave, a po projektu Gradske uprave za društvene delatnosi – ističe Suzana Stanković-Ilić, načelnice Gradske uprave za društvene delatnosti.

Ministarstvo omladine i sporta opremilo je sportskim rekvizitima jedan broj škola i sportskih terena. U Vučju i Brestovcu završena je izgradnja balon-sala. Kupovinom školskog nameštaja, izvršeno je opremanje jednog broja škola. Uz podršku Ministarstva prosvete i Lutrije Srbije, izvršena je sanacija sanitarnog čvora u školskim objektima u Orašcu, Stupnici, Pečenjevcu, Babičkom, Miroševcu i Tulovu.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva za telekomunikacije i informacioni društvo, u OŠ u Pečenjevcu opremljena je digitalna učionica. Donacijom Agroinvest banke urađena je fasada OŠ „Bora Stanković“ u Nakrivnju i ograđeno školsko dvorište. U OŠ Bora Stanković u Vučju izvršena je rekonstrukcija svlačionice. U OŠ Vuk Karadžić, izdvojena odeljenja u Zagužanu i Tulovu, izgrađeni su novi sanitarni čvorovi, a u toku je uvođenje centralnog grejanja u OŠ Branko Radičević u Brestovcu.

U skladu sa zaključcima Skupštine grada Leskovca preduzete su mere na rešavanju problema osvetljenja svih dvorišta predškolske ustanove Vukica Mitrović u Leskovcu, a za Dan volontera Alfa banka uredila je prostor Dečjeg vrtića Lane.

Načelnica Ilić podseća da je 2010. godini, Gradskoj upravi za društvene delatnosti odobreno više projekata koji su već ostvareni li će biti realizovani do kraja 2011. godine.


Škole u Leskovcu

U okviru sistema obrazovanja, na teritoriji leskovačke opštine radi 36 vaspitno-obrazovnih ustanova: jedna predškolska, 22 osnovne škole, 10 srednjih škola, Škola za obrazovanje odraslih, Muzička škola i Škola za ometene u razvoju.

Nastavu u osnovnim školama leskovačke opštine pohađa 12.626 učenika i iz budžeta za rad tih škola u 2010. godini izdvojeno je 87.930.919,20 dinara, odnosno 86,89 odsto planiranih sredstava. U 12 srednjih škola obuhvaćeno je 6.860 učenika, a lokalna samouprava je obezbedila 33.755.206,74, odnosno 80,56 odsto predviđenih sredstava.
Inače, planirana sredstva u budžetu Grada Leskovca u 2010. godini za oblast svih društvenih delatnosti iznosila su 637.114.000,00 dinara, a izvršenje je bilo 596.652.785,02 dinara, odnosno 93,65 odsto.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: