Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:31, 1. 2. 2010.

| Društvo

Ističe rok za prijavu imovine

Autor:Lj.U.Izvor:Južne vesti
Sukob interesa
ilustracija: neighborhoodlink.com

Večeras u ponoć ističe rok za prijavu imovine javnih funkcionera. 

Predsednik niške Skupštine i narodni poslanik, Mile Ilić, među prvima se oglasio i potvrdio da je svoju imovinu prijavio na vreme.

Novinarima doduše nije rekao šta sve ima, ali će se podaci o njegovoj i imovini preostalih oko 30.000 funkcionera u Srbiji, za koji dan naći na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije i biti dostupni svim građanima.

Poslanik G17 iz Niša i direktor Direkcije za izgradnju grada, Branislav Jovanović, je bio konkretniji. On kaže da u svojini ima stan u ulici Tome Roksandiža, novac koji mu je pripao od prodaje očevog stana i deo od 40 kvadrata porodične kuce u Vlasotincu.

I drugi niški funkcioneri kažu da je ova zakonska odredba neophodna, dobrodošla  i da nema šta da kriju.

Tako i gradonačelnik Niša, Miloš Simonović (DS) i narodni poslanici Milan Lapčević (DSS), Nikola Savić(SRS), Dušan Milisavljević (DS) i Nebojša Ranđelović (LDP), kažu da su imovinu prijavili na vreme i da će uskoro svako ko to želi moći da ima uvid u nju.

Podsetimo da su od ovog zakona izuzeti odbornici u lokalnim skupštinama, članovi upravnih i nadzornih odbora na lokalnom nivou i u institucijama koji za taj posao ne primaju naknadu. Ipak i oni će, u slučaju da Agencija za borbu protiv korupcije to zatraži, morati da predaju svoju imovinsku kartu.

Građani će uvid u imovinu funkcionera imati sve dok im traje funkcija ali i dve godine posle toga.

Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković izjavila da će biti prihvaćeni svi izveštaji koji Agenciji za borbu protiv korupcije budu dostavljeni danas do kraja radnog vremena lično, ili u narednih nekoliko dana poštom sa današnjim datumom na pečatu.

Detaljnije o ovoj temi možete pročitati i na sajtu B92, u intervjuu sa Zoranom Marković, direktorkom Agencije za borbu protiv korupcije.

A kako je pitanje javne kontrole imovine funkcionera rešeno u Hrvatskoj, možete pogledati na sajtu www.sukobinteresa.hr

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: