Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:09, 27. 7. 2021.

| Društvo

Istraživanje: Više od 60 odsto građana smatra da je Srbiji mesto u Evropskoj Uniji

Autor:M. M. K.Izvor:Južne vesti
Evropska unija
Istraživanje pokazalo da su mladi za ulazak Srbije u Evropsku Uniju; foto: flickr.com/MPD01605; CC

Kada bi se organizovao referendum o pristupanju Srbije Evropskoj Uniji, 62 odsto stanovništva bilo bi za ovu opciju, pokazalo je poslednje istraživanje Ninamedie. Da su rezultati ankete ohrabrujući potvrdio je i ambasador Evropske Unije u Srbiji Sem Fabrici, naglasivši da je važno što građani EU prepoznaju i kao najvećeg donatora.

Građani Srbije Evropsku Uniju vide u pozitivnom svetlu i povezuju je sa mogućnostima i napretkom, boljim ekonomskim standardom, slobodnim putovanjem i poštovanjem ljudskih prava, dok broj oni koji žele da budu deo ove zajednice stalno raste, pokazala je anketa koju je Ninamedia uradila za Delegaciju EU u Srbiji.

Računajući samo one koji bi izrazili mišljenje, referendum bi doveo do rezultata 62 % - 38% u korist pristupanja EU. Mladi od 18-29 godina starosti čine najveći proevropski segment stanovništva sa više od dve trećine koji su za članstvo Srbije u EU – navedeno je u saopštenju.

Ambasador EU u Srbiji Sem Fabrici je istakao da su rezultati ohrabrujući.

Većina građana Srbije i dalje podržava pristupanje uniji i pozicionira EU kao najvećeg donatora, trgovinskog i investicionog partnera, uključujući i period tokom pandemije. Dodatno, više građana veruje u našu snažnu posvećenost da nam se Srbija pridruži kao članica EU – naveo je ambasador Fabrici.

Prema rezultatima istraživanja ukupno 58% građana podržava dijalog između Beograda i Prištine, uz posredovanje EU. Istraživanje je sprovedeno u junu 2021. Godine na uzorku od 1211 ljudi iz 40 gradova i opština.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • realno

    23:30 // 29. 7. 2021.

    sa ovakvim ponasanjem u svim segmentima života ,srbiji je mesto na nekoj deponiji ljudskog roda ,a tek je posebno pitanje ,šta je to srbija ,

  • Io sono emigrato

    18:00 // 27. 7. 2021.

    Minimum 60% Srba je već u EU! Tamo žive! napreDNO

  • B.Petrović,dipl.penz.maš.

    13:29 // 27. 7. 2021.

    Usvojiti evropske vrednosti u organizaciji države i društva.
    Saglasan.
    Možemo li to sami.
    200 poslednjih godina KAZUJU da NITI MOZEMO NITI UMEMO zbog politike SVASTIKINOG BUTA koji uvek prevagne nad opstim interesima srpskog društva.
    Nismo još kao narod dorasli tom izazovu.Trebaće još puno vremena za SAZREVANJE opste društvene svesti

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: