Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:44, 15. 5. 2013.

| Društvo

Izdavanje saobraćajnih dozvola usporava plastika

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
f

Građani će na novu saobraćajnu dozvolu morati da sačekaju ceo mesec jer nema plastike za njihovu izradu, a u tom periodu neće moći kolima u inostranstvo.

Oni koji prvi put registruju auto na svoje ime ili iz nekog razloga menjaju saobraćajnu dozvolu, dobiće potvrdu da je vozilo registrovano, ali će, kako kažu u niškoj Policijskoj upravi, moći da voze samo na teritoriji Srbije.

- Samu saobraćajnu dozvolu građani neće moći da dobiju u roku kraćem od 30 dana od datuma predavanja zahteva jer Zavod za izradu novčanica ima problem sa nedovoljnom količinom plastike za njhovu izradu - kaže Goran Lazarević iz niške Policije.

On je pojasnio da se duži rok izdavanja, koji je do sada bio 15 dana, odnosi samo na one koji čekaju “plastiku”, odnosno menjaju ime, prezime ili neki podatak o vozilu.

Nišlije kojima je istekla registracija ili treba da produže saobraćajnu dozvolu dobiće potvrdu da su podneli zahtev za izdavanje dozvole i nalepnicu, pa će, kako kažu u niškoj Policijskoj upravi, moći da voze i van Srbije.

Lazarević je, međutim, dodao da se radi na rešavanju ovog problema, pa će u slučaju da on ubrzo bude rešen i rok izdavanja biti kraći, a da će do tada dozvolu u kraćem periodu moći da dobiju samo zaista urgentni slučajevi.

- MUP nije potpuno ostao bez materijala, ali restriktivno sagledava potrebe i da bi dozvola brže bila izdata mora da postoji dokaz zašto je izrada hitna - pojašnjava Lazarević.

Dozvole će se, kako je rečeno, brže izdavati vojnim vozilima, vozilima hitne pomoći i vartogasnim službama.

- “Hitnost” se prevashodno odnosi na institucije čija vozila moraju da imaju saobraćajnu dozvolu, dok će građani morati da sačekaju da se reši problem - keže Lazarević.

On napominje da će MUP brže izdavati dozvole i u slučaju bolesti za čije lečenje je neophodan put u inostranstvo, kao i da odlazak na letovanje ne spada u “hitno”, a da će detaljnije informacije građani moći da dobiju na šalterima Policijske uprave.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • MM

    11:42 // 17. 5. 2013.

    A sta ja da kazem sto mi se cip saobracajne vodio na prikolicu za kamion od nekog coveka iz leskovca,a na saobracajnoj moji podatci,sto smo otkrili tek posle godinu dana kada smo trebali da registrujemo auto,a prvobitno su mi pre godinu dana izdali saobracajnu sa pogresnim podatcima na samoj kartici.Da sve bude jos gore,pre nekih mesec dana prijatelj mog oca ode da registruje motor i na ocitavanju cipa dobije moje podatke i podatke sa mog auta.Ko zna koliko ih je jos takvih.Tu je bila sreca sto nas covek poznaje pa nam je rekao.I kome ja da se zalim i sta da radim?!Nikom i nista...

  • Dragan

    00:08 // 16. 5. 2013.

    idioti. Za njih ne postoje odgovornost i sankcije vec lazna obecanja za bolje sutra.

  • zoran

    19:10 // 15. 5. 2013.

    Svake godine isto.A koji je problem da se preko interneta regulise izdavanje licne karte,pasosa,saobracajne,vozacke.Jednostavno posaljete ispunjen formular,fotografiju po potrebi i kao u nekim normalnim zemljama izradjeni dokument vam stigne na kucnu adresu.Mnogo li je tesko da se to uradi?Ali je onda problem sta sa viskom zaposljenih?Sta sa necijim cerkama,zenama,svalerkama?Gde da ih udome kada izgube posao.Sve to moze da se vrlo brzo resi,ali oni koji odlucuju o tome,ne zele da to urade.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: