Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:25, 17. 1. 2011.

| Društvo

"Jeanici Istanbul" otvara 500 radnih mesta u Leskovcu

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Tekstilna industrija Leteks

LESKOVAC – U pogonima najpoznatije leskovačke Tekstilne industrije Leteks, najkasnije za mesec dana, trebalo bi da počne probna proizvodnja garderobe od džinsa, najavljuju iz turske kompanije Jeanici Istanbul.

Kompanija iz Istambula, koja je poznata i van granice zemlje, jer sarađuje sa najčuvenijim kompanijama u svetu, trebalo bi da u novootvorenim pogonima u Leskovcu zaposli čak 500 tekstilnih radnika.

Konkurs za prijem tekstilaca raspisan je posredstvom Tržišta rada i za probni rad, kojim je predviđeno angažovanje 50 radnika, prijavilo se čak 250 kandidata.

Turci su zainteresovani da kupe objekte nekih leskovačkih teksitlnih fabrika, a za sada je, sudeći po informacijama iz te kompanije, najverovatnije da će to biti Sintetika, jer je reč o fabrici čija je zgrada očuvana, što nije slučaj sa preostalih pet kolektiva, koji se nalaze u industrijskoj zoni grada.

Sutra ističe rok za otkup dokumentacije fabrike Sintetika, a planirano je da se promena vlasnika obavi na aukciji.

Prema najavama iz turske kompanije, planiraju da u naredne tri godine ulaže tri miliona evra u pogon konfekcije u Leskovcu.

Ako početne ideje budu uspešno realizovane, turska kompanija planira povećanje broja zaposlenih u naredne tri godine na 1.000 radnika.

U Leskovcu, koji je decenijama bio prepoznatljiv kao „srpski Mančester“, do pre petanaest godina, u 13 fabrika tekstila, radilo je oko 10.000 radnika, ali su posle promene vlasničke strukture poslednji desetak godina gotovo svi ostali bez radnih mesta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: