Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:48, 15. 6. 2011.

| Društvo

Komentar - Ispravka

Autor:Izvor:Južne vesti
isecak iz odgovora

SVRLJIG, NIŠ - Nakon teksta "Opština Svrljig krije podatke" u redakciju Južnih vesti odgovor Opštine Svrljig doneo je lično predsednik Milija Miletić.

Komentar objavljujemo integralno, u celosti:

Poštovani,

Obraćam Vam se povodom Vašeg članka objavljenog na sajtu lista "Južne vesti" sa namerom da demantujemo Vaše navode da opština Svrljig krije informacije, kao i njeno javno preduzeće, Direkcija za izgradnju Svrljig.

Radi se o tome da opština Svrljig nije primila Vaš zahtev, za koji tvrdite da ste ga poslali putem faksa, tako da se nije ni moglo postupiti po njemu. Mi smo saznali za postojanje zahteva onog momenta kada smo primili zahtev Poverenika za informacije od javnog značaja za izjašnjenje po Vašoj žalbi. U prilogu dopisa dostavljamo kopiju izjašnjenja od 03.06.2011. godine, koje je potpisao načelnik Opštinske uprave opštine Svrljig, koji je rešenjem određen kao lice odgovorno za postupanje po zahtevima za slobodan pristup informacijama od javnog značaja.

Ujedno moramoda demantujemo i navode da JP Direkcija za izgradnju Svrljig nije dostavila tražene podatke i u prilogu Vam dostavljamo kopiju dopisa br. 27/11 od 08.02.2011. godine u kome se dostavlja odgovor na podneti zahtev, kao i kopija dostavnice, iz koje se vidi da lična dostava odgovora na podneti zahtev nije izvršena, odnosno da je dostavljač stavio napomenu "nepoznat", ali postoji dokaz da je isti dopis poslat putem faksa, na broj 018 29 39 10.

Obaveštavamo Vas da je u toku izrada Informatora o radu koji će uskoro biti objavljen na našem sajtu, a informacije koje ste tražili navedenim zahtevom dostavićemo u primerenom roku.

S poštovanjem, Milija Miletić, predsednik opštine

Komentar Južnih vesti

Nakon što smo Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja Opštini Svrljig poslali još 21. februara faksom, pošto nemaju e-mail, da je dopis stigao telefonskim putem nam je potvrdila sekretarica. Osim toga, više puta smo u ličnom kontaktu i telefonskim putem sa funkcionerima Opštine pokušali da dođemo do informacije šta se dešava sa našim zahtevom, ali odgovor nismo dobili.

Nakon skoro četiri meseca čekanja Povereniku za informacije od javnog značaja uputili smo Žalbu i kao dokaz priložili kopiju potvrde o dostavljenom faksu.

Podsećamo nadležne u Opštini Svrljig, ali i sve ostale javne funkcionere pošto se to često pojavljuje kao problem, Zahtev za pristup informacija od javnog značaja može se uputiti i "putem faksa i elektronskim putem (e-mail adresa ), a može se podneti usmeni zahtev, neposredno ili putem telefona usmenim saopštavanjem na zapisnik pred organom" (Zvanično mišljenje Poverenika)

Pri tom, podsećamo da javnost nije bila upoznata sa informacijom o imenovanju posebnog lica za postupanje po Zahtevima, s obzirom da opština nije izradila Informator o radu u kome bi to moralo da piše, čime je prekršen zakon, zbog čega je i podneta posebna prijava protiv čelnika Opštine.

Što se tiče Direkcije za izgradnju Svrljiga, fotokopija papira koji je nazvan "povratnicom", osim što ne sadrži pečat pošte, ne sadrži ni adresu (ulicu i broj) primaoca. Kao primaoc naveden je "Blagojević Predrag, Niš", pa bismo bili veoma iznenađeni da je bila dostavljena.

Ipak, ostavljamo mogućnost da je odgovor na Zahtev dostavljen Južnim vestima putem faksa, a da je nenamernom greškom izgubljen i izvinjavamo se Direkciji za izgradnju. Ali, podsećamo da protiv Direkcije za izgradnju Svrljig nije podneta Žalba.

S poštovanjem,

Predrag Blagojević, urednik

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Davor Todorović

    15:27 // 7. 7. 2011.

    To Predraže care!

  • Djole

    16:34 // 15. 6. 2011.

    Što se tiče njihove povratnice, ovo je povratnica sa plave koverte i to samo njena prednja strana. Pečat, tj. žig pošte i objašnjenje oko uručenja (uručeno i kome, nije uručeno i zašto, ostavljen izvešta i sl.) ide sa yadnje strane! Ako ne verujete, proverite.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: