Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:49, 23. 11. 2012.

| Društvo

Krenuli radovi na pešačkom prelazu u centru Niša

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
pešački-u-nišu.jpg
Uskoro postavljanje semafora

Vraćanje pešačkog prelaza kod Robne kuće “Beograd” i zvanično je otpočelo danas. U Direkciji za izgradnju grada kažu da bi sve trebalo da bude gotovo do kraja naredne nedelje.

Deo granitnih ploča koje su krasile Trg kralja MIlana danas je uklonjen, a kako kažu u Direkciji za izgradnju grada, razlog je početak radova na postavljanju pešačkog prelaza u centru grada.

- Krenuli smo za podizanjem granitnih ploča, potrebno je i ravnjanje betona, a za sutra je planirano i spuštanje ivičnjaka - kaže portparol Direkcije Dragan Videnović.

On očekuje da će sve biti gotovo do kraja naredne nedelje kada bi u centru grada ponovo trebalo da bude postavljen pešački prelaz, ali ovog puta sa semaforima.

pesacki Prelazilo se i danas

Iako semafor još uvek nije postavljen, Nišlije su i danas prelazile ulicu Milojka Lešjanina, a na pitanje novinara zbog čega to rade kad pešačkog još uvek nema, odgovarali su ako mogu svi, mogu i oni.

Podsetimo, početkom novembra zbog brojnih sugestija i inicijativa građana Gradsko veće usvojilo je predlog vraćanja pešačkog prelaza u centru Niša.

Kako je tada pojasnio većnik Mihajlo Zdravković, urađen je projekat kojim se predviđa da interval semafora u centru Niša bude između 15 i 20 sekundi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • MARY

    20:57 // 29. 11. 2012.

    A kada ce se regulisati glavna Obrenoviceva ulica ili tzv. Marger, bolje reci Kineska cetvrt??? Od Gorenja pa do Saborne crkve nema ni ulicne rasvete, ni kante za djubre, ni pesackog prelaza...a to je strogi centar grada Nisa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Nislija

    10:29 // 25. 11. 2012.

    Autobuska stanica je pre samog semafora! I samo jedna traka ostaje a jedina alternativa je ulica Nikole Pasica gde pesaci prelaze gde hocu, parkirana vozila itd. Ma nece biti kolapsa od pola 8 do 9 i izmedju 14 i 16h svakog radnog dana.

  • palilulac

    00:49 // 25. 11. 2012.

    Nis ce biti jedini grad u evropi koji ce u najprometnijoj ulici napraviti kolaps u saobracaju postavljanjem semafora i pes. prelaza.Da su samo mesec dana saobracajci stajali tu i kaznjavali nikom vise na bi palo na pamet da tu predje ulicu.Ima vec jedan kolaps na raskrsnici ulice Vojvode Misica, Dragise Cvetkovica i Zelengorske dobicemo za nedelju dana i u glavnoj ulici.Alal vera strucnjaci.Bice strasno i za vozace i za pesake.Ali Nis je stvarno jedini grad u Evropi sa ovako glupim resenjem za najprometniju ulicu u gradu.Dokle vise sa glupostima?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: