Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:01, 22. 4. 2010.

| Društvo

Krivične prijave protiv "Vranjskih" novina

Autor:Izvor:Vranje Press

Goran Tasić Gokče podneo je krivične prijave protiv Vukašina Obradovića, glavnog i odgovornog urednika "Vranjskih" i nepoznatih osoba iz Policijske uprave, Višeg tužilaštva i Višeg suda, zbog toga što su ovom nedeljniku iz Vranja omogućili da objavi kaznenu evidenciju u poslednjem broju novina u kojoj se pominje njegovo ime, prenosi Vranje press.

Konferencija za štampu koju je Tasić održao prekinuta je jer su je novinari napustili pošto on nije želeo da odgovori na pitanja novinara "Vranjskih" Gorana Antića.

- Reč je o zloupotrebi službenog položaja zbog neovlašćenog objavljivanja ličnih podataka iz kaznene evidencije, čime su povređena moja ljudska i prava na poštovanje ličnog i porodičnog života. U poslednjem broju "Vranjskih" objavljen je izveštaj Višeg suda kojim je odbijen moj prigovor protiv optužnice za krivično delo ubistva u pokušaju. Kako je moguće da ovo rešenje koje još nisam dobio objave "Vranjske". Tačno je samo da su protiv mene u toku dva postupka zbog pokušaja ubistva. Objavljivanje izvoda iz kaznene evidencije je službena tajna. Sve što je bilo u evidenciji je izbrisano, tako da nisam ni osuđivan - rekao je Tasić.

Sukob između Obradovića i Tasića buknuo je zbog teksta u "Vranjskim", koji je pod naslovom "U kandžama mafije" objavljen 8. aprila. "Vranjske" su se u tekstu bavile navodnom kriminogenom prošlošću Tasića i navele da je u njegovom dosijeu od 1991. do 2008. godine registrovano 21 krivično delo, najviše nedozvoljeno držanje oružja, izazivanje opšte opasnosti, otmice, prevare.. U tekstu se govori i o bliskim vezama Tasića sa narodnim poslanikom iz Vranja, Radoslavom Mojsilovićem, sa političarima, sumnjivim poslovima. Pomenuta je i veza Tasića sa kriminalnim klanom Dejana Stojanovića Keke.

- "Vranjske" su digle glas protiv toga što kriminal vodi glavnu reč u gradu. To je i razlog histeričnih reakcija Gorana Tasića, koji je do pre dve nedelje bio član Nove Srbije i u ovoj stranci vodio glavnu reč. Kada je god u Vranje i Vranjsku Banju dolazio Velimir Ilić, dočekivao ga je Tasić i vozio svojim džipovima. Policija i pravosuđe ćute i morali bi da se zamisle pred činjenicom da je glavnu reč u političkom životu Vranja doskoro vodila osoba protiv koje se vode postupci za dva pokušaja ubistva - izjavio je Obradović.

Goran Tasić tužio je Obradovića zbog sumnje da je navodima iz teksta "U kandžama mafije" počinio klevetu i neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca.

Vukašin Obradović juče je podneo privatnu tužbu protiv Tasića zbog klevete i narušavanja poslovnog ugleda jer je lokalnim medijima izjavio da je Obradoviću svojevremeno platio 1.000 evra za kupovinu 2.000 brojeva da bi jedan tekst izašao na naslovnoj strani, čime je, po Obradovićevim rečima, izneo neistinu. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: