Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:18, 7. 2. 2011.

| Društvo

Kuršumlija: štrajkači iz Opštine se zaključali

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
Vesna Jakovljević, predsednik opštine

KURŠUMLIJA – Rukovodstvo kušumlijske opštine i dvadeset odbornika iz koalicije NS, DSS, SRS i Grupe građana koji već sedam dana štrajkuju glađu u kabinetu predsednika opštine, zaključali su se u opštinsku zgradu i nisu dozvolili nikom da uđe u nju.

Ovako radikalan potez, usledio je nakon za njih nepravedne odluke Uprave za trezor da deponuje potpis Vesne Jakovljević, predsednika opštine koju je izglasala suprotna koalicija iz DS, SPS i G17.

Štrajkači u zgradi zahtevaju da u Kuršumliju dođe neko iz Ministarstva pravde i utvrdi istinu o tome ko je zapravo vlast u Opštini. Oni traže i prijem kod predsednika Srbije Borisa Tadića i premijera Mirka Cvetkovića.

U saopšteniju koje su prosledili medijima stoji da sve dok se ne ispune zahtevi, opština neće raditi.

- I pored svih legitimnih pokušaja da privučemo pažnju nekoga iz vrha države da nam se obrati i pokuša da reši problem, niko to nije uradio. Odlučili smo se da radikalizujemo protest jer se u ovoj zemlji jedino tako dolazi do istine. Zbog nepoštovanja i neizvršavanja sudskih odluka i pokušaja da ministar Milan Marković, mimo volje naroda izražene na izborima u opštini Kuršumlija na vlast postavi svoje partijske drugove, odbornici SO Kuršumlija do daljeg nastavljaju štrajk glađu – rekao je Goran Bojović, predsednik opštine koga podržava koalicija koja štrajkuje.

On kaže da se nada da će građani Kuršumlije imati razumevanja jer se na ovaj način bore za pravdu i dobro svih.

Sa druge strane, Vesna Jakovljević koju je koalicija DS, G17 plus i SPS-PUPS 12. decembra izabrala za predsednika opštine, pokušala je u nedelju ujutru u 7h da uđe u zgradu i pokaže rešenje štrajkačima i zamoli ih da obustave štrajk, ali je naišla na zaključana vrata.

- Ovim potezom nastavlja se otežano funkcionisanje svih javnih službi. Ne smemo dozvoliti da budžetski korisnici ispaštaju i da su vrata Opštine zatvorena. Obavestili smo policiju o svemu i najverovatnije ćemo podneti tužbe. Njihov postupak je neodgovoran i neozbiljan – rekla je Vesna Jakovljević.

Inače, dok traje borba za vlast u kuršumlijskoj opštini, javnim ustanovama je poslednjih meseci otežan rad jer kao budžetski korisnici ne mogu ništa da urade, s obzirom da se ne zna ko je vlast u opštini.

Dupliranje vlasti započelo je avgusta prošle godine oduzimanjem mandata trojici odbornika u lokalnoj skupštini. Od tada, obe strane tvrde da imaju većinu, odnosno 20 od 37 odbornika.

I dok se NS, DSS, SRS pozivaju na odluke Upravnog suda, koji je vratio mandate ljudima kojima su oduzeti, koalicija DS, SPS- PUPS i G17 Plus se pozivaju na Ministarstvo za upravu i lokalnu samoupravu koje je njima dalo odrešene ruke.
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: