Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:04, 17. 5. 2012.

| Društvo

Leskovački rezervisti štrajkuju 259 dana

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
rezervisti borci sator 3
Štrajk lekovačkih rezervista traje već 259 dana

Vojni rezervisti nastavljaju štrajk sve dok ne bude ispunjen jedini njihov zahtev za isplatu ratnih dnevnica.

Protest vojnih rezervista u naposrednoj blizini lokalnog parlamenta traje već 259 dana i odvija se bez ikakvih incidenata.

Milorad Mitić, predsednik štrajkačkog odbora, koji predvodi vojne rezerviste - veterane, kaže da su nedavno razgovarali sa Ivicom Dačićem, koji im je i obećao rešenje njihovih problema.

Vojni rezervisti leskovačkog kraja su proteklih meseci na više načina ispoljavali svoje nezadovoljstvo - šetali su ulicama grada, putovali za Beograd i obraćali se lokalnoj samoupravi od koje su dobijali podršku, uz objašnjenje da ona nije nadležna da njihov problem reši, ali ih iskreno podržava.

Prema njihovim rečima, vetaranima Topličkog okruga još pre 3 godine isplaćeno je po 200.000 dinara, a i leskovački veterani ocenjuju da su zaslužili tu nadoknadu, jer je većina bez elementarnih uslova za život.


Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Lane

    15:08 // 22. 5. 2012.

    Potpisujem !

  • Alex

    22:20 // 17. 5. 2012.

    Nemam nista protiv rezervista, i moja rodbina je bila u ratu 99, ali zivot nije pravedan i uvek ce neko dobiti novac, a neko ne.Mislim da je potpuno neproduktivno i krajnje nekulturno da bukvalno kampuju ispred osptine koja ne odlucuje o njima.Idite u Beograd bivsi rezervisti pa tamo kampujte.
    PS:Moj pokojni pradeda nije dobio ni jedan dinar a solunski je heroj, moj deda je bio u WW2 ratu 4 godina i nije dobio ni jedan dinar, cak je i sluzio vojsku nakon toga .
    Pozz

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: