Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:10, 15. 12. 2010.

| Društvo

Lokali u “Kalči” bez grejanja

Autor:Lj.S.Izvor:Južne vesti
TPC "Kalča"; foto: kapaprojekt.com

NIŠ - U 425 lokala u Tržnom centru Kalča isključeno grejanje zbog duga od 46 miliona, problema oko naplate računa i zato što je objekat priključen na toplovod bez potrebne dokumentacije.

- Dug lokala u “Kalči” je 46 miliona, a procenat naplate je bio 4%. To je prvi razlog zašto je Toplana isključila grejanje, a drugi je stanje instalacija za grejanje i hlađenje u “Kalči”. “Građevinar” nije održavao instalacije, koje nisu prošle ni tehnički pregled inspekcije. Toplana će dugovanja naplatiti utuženjima, a ponovno uključenje zavisi od toga kada će dužnici isplatiti dug – rekla je Milena Pavlović, PR Gradske toplane.

Instalacije za grejanje i hlađenje nisu prošle inspekciju, pa “Kalča” nije dobila upotrebnu dozvolu i dalje se vodi kao objekat u izgradnji, dodala je Milena Pavlović.

- „Kalča“ će biti hladna sve dok vlasnici ne plate dugovanja. Gradska toplana nas je obavestila da vlasnici lokala za grejanje duguju 46 miliona dinara. Iz niške Toplane saopšteno je da je grejanje Kalči isključeno zbog visokih dugovanja i stanja instalacija koje održava Građevinar servis – navodi se u saopštenju Građevinara, firme zadužene za održavanje ovog “Kalče”.

Predstavnici Udruženja vlasnika lokala kažu da Toplana može da ih tuži, ali da je pitanje šta će u sporu biti, jer Kalča nema upotrebnu dozvolu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: