Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:33, 4. 3. 2010.

| Društvo

Lokalni mediji - kako opstati?

Autor:Lj.U.Izvor:Južne vesti

Ima li mesta za sve na medijskom nebu Srbije - pitanje je koje je dominiralo na konferenciji o održivosti lokalnih i regionalnih medija u Srbiji, održanoj u Nišu.

Osim problema sa kojima se svi mediji danas suočavaju, učesnici konferencije pokušali su i da ukažu na inicijative koje bi mogle da doprinesu opstanku lokalnih medija kao garantu razvoja demokratije na lokalu.

Iskustva medija pokazuju da visoke naknade koje je propisala Radio-difuzna agencija slabe marketinške mogućnosti i povećavaju finansijsku zavisnost medija.

Na drugoj strani, uprkos tvrdnjama da je izdavanjem licenci rešen problem sa piratskim televizijama, u mnogim gradovima mediji bez dozvole i dalje nesmetano rade.

U takvom ambijentu, u okruženju nelojalne konkurencije i smanjenih marketinških potencijala oslabljene privrede, teško je opstati, zaključeno je na skupu.

Konferenciju koju je organizovao Media centar Niš, uz podršku USAID-a i IREX  Srbija, prisustvovalo je više od 50 predstavnika lokalnih i regionalnih medija.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: