Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:43, 1. 8. 2013.

| Društvo

Moraju da plate tuđe dugove

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
naselje-stevan-sindjelic.jpg
Naselje na Bulevaru Nikole Tesle, foto: skyscrapercity.com (MIki_MIks)

Vlasnici pojedinih lokala na niškom Bulevaru Nikole Tesle ostali su u petak bez vode zbog, kako kažu, nasleđenog duga. U Vodovodu kažu da sve utrošeno mora da se plati.

8 lokala u zgradi na Bulevaru Nikole Tesle 55 trenutno nema vodu. Zbog duga od oko 384.000 dinara radnici Javnog komunalnog preduzeća “Naisus” su ih isključili sa vodomera.

Kažu da oni za taj dug nisu znali i da im računi sa tim dugovanjem nisu ispostavljani.

- Prilikom poslednjeg očitavnja su radnici Vodovoda “otkrili” taj dug i isključili nam vodu. Mi smo tu već nekoliko godina i nikada nam nije stigao račun u kojem se vidi to dugovanje, a nije nam stigla ni opomena pred isključenje - priča jedna od vlasnica lokala.

Ona dodaje da su oni nakon isključenja vode utvrdili da je reč o dugovanju koji je napravila “Građevinska direkcija Srbije” preduzeće koje je izgradilo i njima prodalo lokale, ali im to nije prezentovano prilikom kupovine lokala.

Ipak, u niškom Vodovodu kažu da bez obzira na takvu situaciju dugovanje mora da se plati.

naisus logo- Mi smo im dostavljali račun preko jednog vodomera i jedini račun koji je plaćen za ovaj vodomer plaćen je 26. januara 2011. godine. Od tog trenutka ništa nije plaćano, a sve je uredno fakturisano. Oni kada su došli tu i kada su preuzeli te lokale, preuzeli su i dugove koje sada moraju da se izmire - kaže portparol JKP “Naisus” Zoran Ignjatović.

Ignjatović naglašava da je vlasnicima ponuđeno nekoliko modela otplate duga, kao i prevođenje u, kako kaže, legalne tokove, što podrazumeva izračunavanje procentualne potrošnje.

Sa druge strane vlasnici lokala i pored ovih ponuda kažu da im jedino ostaje sudski spor tokom kojeg ne bi imali vodu što je neprihvatljivo. Naglašavaju da u lokalima posluju firme koje imaju međunarodne projekte i izvozno su orjentisane tako da im je voda neophodna.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tačno i precizno

    11:23 // 3. 8. 2013.

    Lako je biti neposlušan, teško je imati Svest: Nišlije piju tu vodu i kupaju se, peru automobile, zalivaju bašte vodom čija je cena nesrazmerna njenom kvalitetu, zvanično drugom u Evropi. Razmislite!

  • 018betonjerka

    01:21 // 3. 8. 2013.

    I da zamalo da zaboravim, najbitnije odeljenje u jkp Naissus ,odeljenje naplate vodi inace gospodja sa zvanjem visi poljoprivrednik, tako da nista drugo ne treba da cudi.

  • 018betonjerka

    01:20 // 3. 8. 2013.

    vremena i opomena se bune.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: